Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ανασκόπηση Γεγονότων - Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Διαδήλωση με συνθήματα κατά «πάντων»
Η πορεία έγινε υπό τη διακριτική παρουσία ένστολων αστυνομικών καθώς και αστυνομικών της Ασφάλειας

Με αφορμή την πρώτη επέτειο θανάτου του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, εκατό και πλέον νεαροί μαθητές , διαδήλωσαν στην κεντρική λεωφόρο της Κατερίνης (Ειρήνης, Χατζόγλου και 28ης Οκτωβρίου) καθώς και στην οδό 19ης Μαΐου.
Οι μαθητές κρατούσαν πανό ή πλακάτ και φώναζαν συνθήματα κυρίως εναντίον της αστυνομίας και των αστυνομικών.
Για παν …ενδεχόμενο, μπροστά και πίσω από την πορεία των νεαρών υπήρχαν ένστολοι αστυνομικοί (πεζοί, σε οχήματα ή μοτοσικλέτες) ενώ γύρω – γύρω υπήρχαν και αστυνομικοί της ασφάλειας, που καθοδηγούνταν από αξιωματικούς του επιτελείου της Α.Δ.Π., της υποδιεύθυνσης ασφάλειας και της τροχαίας Κατερίνης.

Παραδόθηκε το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Κατερίνης
Όλα για το περιβάλλον!
Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, η επέκταση του ΧΥΤΑ Κατερίνης, παραδόθηκε από το δήμο Κατερίνης στη ΔΕΥΑ Κατερίνης, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας του.
Ο δήμαρχος Κατερίνης έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο που κύριο στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων της πρωτεύουσας, καθώς και την πρωτοπορία του δήμου σε ο,τι αφορά την έγκαιρη ολοκλήρωσή του σε αντίθεση με τις Σέρρες και τα Γιαννιτσά που καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και δημιούργησαν ουκ ολίγα προβλήματα.
Το μεγάλο στοίχημα για το δήμο είναι όπως είπε ο ...δήμαρχος κ. Χιονίδης ο χρόνος ζωής του νέου ΧΥΤΑ ήτοι με τον όγκο των σκουπιδιών που θα εναποτεθούν σ’αυτό. Η πρόβλεψη είναι για 4 χρόνια λειτουργίας του με βάση τα σημερινά δεδομένα, πλην όμως, αν δοθεί έμφαση  στην ανακύκλωση των απορριμμάτων από τους δημότες, αυτός ο χρόνος ζωής σχεδόν διπλασιάζεται.

Δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης
Η κρίση συμπίεσε τις τιμές
Αν φτωχοί μισθωτοί και χαμηλοσυνταξιούχοι περιμένουν, όπως οι ίδιοι λένε, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που πριν από τα Χριστούγεννα υποσχέθηκε να δώσει η κυβέρνηση σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα για να πάρουν μια μικρή οικονομική ανάσα, οι έμποροι περιμένουν να αλλάξει το κλίμα στην αγορά, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης, Κώστας Ρέχας.
Στις δηλώσεις του ο κ. Ρέχας αναφέρεται στο μήνα Νοέμβριο, που για πολλούς εμπόρους ήταν ένας κακός σε τζίρο μήνας και καταγράφει τη μικρή κίνηση στην αγορά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.
Υποστηρίζει δε ότι αν δεν γίνει κάποια δραματική αλλαγή από πλευράς οικονομίας σε κεντρικό επίπεδο που να ωθήσει τον κόσμο να κάνει συναλλαγές, τότε προβλέπει ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο και Μάρτιο «κάποια καταστήματα θα βαρέσουν κανόνια, θα δούμε λουκέτα στην τοπική αγορά», όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ορισμένοι όμως διατυπώνουν την εκτίμηση ότι το όλο κλίμα που παρατηρείται σε οικονομικό επίπεδο στη χώρα, ενδέχεται να προκαλεί αρνητική  και παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή της πόλης είχε ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου να στολίζει και φωταγωγεί συνοικίες, γειτονιές αλλά και το κέντρο της Κατερίνης.
Από τη συνεχή βροχόπτωση
Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία
Μικροπροβλήματα, παρά την έντονη βροχόπτωση που πλήττει την Πιερία, εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η “T” προβλήματα εντοπίστηκαν  στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-Δίου στο ύψος της Καρίτσας, όπου είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα μικρής έκτασης και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Επίσης, κανάλι που έσπασε στο Αιγίνιο είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν παρακείμενα χωράφια.
Προβλήματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και στην Κατερίνη αλλά και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω της ισχυρής κατά τόπους βροχόπτωσης, χωρίς όμως να εντοπιστούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Επί ποδός ήταν συνεργεία των δήμων και της νομαρχίας προκειμένου να παρέμβουν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.
Στο Ελατοχώρι έπεσαν και τα πρώτα χιόνια χθες και μάλιστα χρειάστηκε να παρέμβουν  μηχανήματα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας στο δρόμο από το Ελατοχώρι προς το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα γκρέιντερ, δυο αλατιέρες καθώς κι ένα εκχιονιστικό μηχάνημα που παραχώρησε η νομαρχία στο χιονοδρομικό κέντρο και σταθμεύει μόνιμα στην περιοχή.

Ενισχύεται ο εξοπλισμός της ΔΕΥΑΚ
Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προμηθεύτηκε πρόσφατα οκτώ φορτηγά αυτοκίνητα κλειστού τύπου (βαν) και δύο ανοικτού τύπου (καρότσα), τα οποία μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης εντάχθηκαν στον εξοπλισμό της και χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των εργασιών της Επιχείρησης.
     Με την ενέργειά της αυτή η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αναβαθμίζει το επίπεδο παροχής Υπηρεσιών της, εφόσον  τα συνεργεία δύνανται να επεμβαίνουν σε συντομότερο χρόνο για την αντιμετώπιση βλαβών στα δίκτυα και να οργανώνουν καλύτερα τις προγραμματισμένες εργασίες κατασκευής και επισκευής υποδομών.
     Γίνεται δηλαδή αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη η  διαχείριση του εργασιακού χρόνου με την σωστή οργάνωση του χρόνου, την ανετώτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των εργαζομένων και την ταχύτερη εισκόμιση υλικών και εργαλείων στα εργοτάξια.

Ημερίδα για το έτος Δαρβίνου στην «Εκάβη» με καταιγίδα ερωτήσεων από το κοινό
«Δεν προερχόμαστε από πίθηκο, απλά …έχουμε κοινή καταγωγή»!
Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε η δεύτερη ημερίδα βιολογίας Ν. Πιερίας, που φέτος είχε ως αντικείμενο την εξελικτική θεωρία και που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το «έτος Δαρβίνου». «Ας μιλήσουμε για εξέλιξη...» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που ολοκληρώθηκε στις 11.00 το βράδυ της Τετάρτης 9/12 στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης.
Διοργανωτές της ημερίδας ήταν τα γενικά λύκεια Κατερίνης και η τοπική επιτροπή της πανελλήνια ένωση βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) που αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς - βιολόγους Αθανάσιο Πολύζο (2ο ΓΕΛ), Δημήτριο Λιναρά (1ο ΓΕΛ), και Νικόλαο Δημουλιό (4ο ΓΕΛ).
Συνδιοργανωτές ήταν η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, η σχολική σύμβουλος του κλάδου ΠΕ04, το Ε.Κ.Φ.Ε. Πιερίας και η τοπική Ε.Λ.Μ.Ε.
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, «το 2009 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την γέννηση του Κάρολου Δαρβίνου (1809-1882) και 150 χρόνια από την δημοσίευση του βιβλίου του «η καταγωγή των ειδών».(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: