Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας - Όαση ο Πέντα για τον Πιερικό Πιερικός – Καλαμάτα 1-1 Απόλυτα δίκαιη ισοπαλία

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009

Μπορεί η Καλαμάτα να ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και με γκολ που αμφισβητείται γιατί ο σκόρερ Ετέροβιτς ήταν σε θέση οφ-σαϊντ, ο βαθμός όμως που πήρε είναι δίκαιος γιατί σε αρκετά χρονικά διαστήματα 30-45 και 45-70 ήταν καλύτερη και είχε ευκαιρίες για γκολ (στα δοκάρια).
Ο Πιερικός μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και προηγήθηκε στο σκορ πολύ νωρίς. Το γκολ αυτό αντί να αυξήσει την αγωνιστικότητα των παικτών προοδευτικά έπεφτε και στο τελευταίο τέταρτο η Καλαμάτα ισορρόπησε.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Καλαμάτα ήταν καλύτερη και επί είκοσι πέντε λεπτά πίεζε, δημιούργησε ευκαιρίες (τα δοκάρια) όχι όμως και το γκολ που θα μπορούσε και δίκαια μάλιστα να πετύχει.
Η συνέχεια όμως ανήκει στον Πιερικό  που με τη σειρά του δημιούργησε ευκαιρίες για να διασφαλίσει τη νίκη του, είχε και δοκάρι, αλλά δεν το πέτυχε με αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις και αφού προηγήθηκε αδράνεια αμυντικών δέχτηκε την ισοφάριση με γκολ οφ σαϊντ.
Τα δύο συνεχόμενα αποτελέσματα στα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια δεν επέτρεψαν στον Πιερικό να ανέβει βαθμολογικά.

Οι σπουδαιότερες φάσεις  τα γκολ και τα δοκάρια
Στο 8΄ ο Φρέντερικς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τρεις παίκτες της Καλαμάτας Ψυχογιόπουλο-Κωνσταντόπουλο και Σκαρλάτο αλλά ο διαιτητής υπέδειξε παίζετε.
Στο 10΄ ο Παντελιάδης έβγαλε από αριστερά έξοχη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Καλαμάτας και έδωσε την ευκαιρία στον Ολγκίν με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0.
Στο 17΄ πολύ δυνατό σουτ του Φρέντερικς έφυγε μόλις ....άουτ δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 26΄ ο Μαρτίνεζ έπιασε πολύ δυνατό σουτ  λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 35΄ ο Καλαγκάνης με κάθετη πάσα βγήκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Κοτταράς βγήκε πολύ γρήγορα και πέφτοντας μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 37΄ ο Κωνσταντόπουλος με προβολή έδιωξε σε κόρνερ προ του Θάνου που περίμενε για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 39΄ ο Θάνος έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Ολγκίν κέρδισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από τη συμβολή αριστερής καθέτου και οριζοντίου δοκού της εστίας της Καλαμάτας.
Στο 50΄ ο Νικολόπουλος εκμεταλλεύθηκε λάθος παικτών του Πιερικού, έγινε κάτοχος της μπάλας προχώρησε και μόνος με τον τερ/κα Κοτταρά που έκανε έξοδο σούταρε στην κενή εστία  αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πιερικού και έδιωξε στη συνέχεια ο Τασίδης μακριά.
Στο 54΄ ο Μακρής από κοντά έπιασε καρφωτή κεφαλιά, ο Μπαλτιμάς έπεσε και απέκρουσε τη μπάλα στον Ολγκίν και αυτός από κοντά σούταρε άουτ.
Στο 58΄ ο Ολγκίν από σέντρα του Πέντα έπιασε πολύ δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπαλτιμά.
Στο 61΄ ο Ολγκίν στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα σε σέντρα από κόρνερ έστειλε στο εξωτερικό της καθέτου και κόρνερ.
Στο 62΄ ο Πιερικός βγαίνει πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Πέντα που φεύγει σα σφαίρα με τη μπάλα στα πόδια και τροφοδοτεί το Μακρή που έμπαινε. Ο τελευταίος.
Στο 69΄ σουτ του Παπουτσή σε απ’ ευθείας εκτέλεσε φάουλ αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πιερικού.
Στο 73΄ ο Φρέντερικς, έβγαλε το Γκουγκουλιά σε θέση βολής ο τελευταίος  καθυστέρησε να κάνει το σουτ και ο Μπαλτιμάς που βγήκε από την εστία του έπεσε και μπλόκαρε.
Στο 80΄ από πάσα του Καλλιμάνη ο Παντελιάδης βγαίνει σε ευνοϊκή θέση και πιάνει ένα συρτό δυνατό διαγώνιο αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του  Μπαλτιμά που είχε ακινητοποιηθεί.
Στο 84΄ ο Πέντα με ατομική υπερπροσπάθεια και αφού απέφυγε διαδοχικά τρεις αντιπάλους και τροφοδότησε διαδοχικά τρεις αντιπάλους και τροφοδότησε τον φρέντερις που βγήκε μόνος με τον τερ/κα αλλά το σουτ που έκανε ήταν πολύ αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Μπαλιτμάς.
Στο 90+2 ο Ντεκίδης  εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια  και το λάθος δύο παικτών του Πιερικού σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το εσωτερικό του αριστερού κάθετου δοκαριού. Ο Εξουζίδης προσπάθησε να τον διώξει και ο Ετέροβιτς που ήταν σε θέση οφ σαϊντ με σουτ την έστειλε στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.
Εχθρική η διαιτησία του κ., Κιοτζένη από την Καβάλα καθώς και του βοηθού κ. Γρεβένη από τη Χαλκιδική και του Λαζρή από την Καβάλα για το πέναλτι που δε δόθηκε για το γκολ οφ σαϊντ της Καλαμάτας αφού έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν Μαρτίνεζ-Εξουζίδης –Παστός Πιερικού και Τάσιτς-Σκαρλάτος Καλαμάτας με τον Τάσιτς στο 85΄ να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη (κόκκινη κάρτα).
Οι συνθέσεις
Πιερικός: Κοτταράς, Καλλιμάνης, Τασίδης (56 Παστός), Εξουζίδης, Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς, Πέντα, Θάνος (51 Γιαζιτζόγλου), Ολγκίν (71 Γκουγκουλιάς)
Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος Α (70 Ντεκίδης), Νικητόπουλος (57 Ηλιόπουλος), Σκαρλάτος (82 Ετέροβιτς), Καμινιώτης, Τσιμικλής, Τάσιτς, Καλαγκάνης, Πουρτουλίδης, Παπουτσής.


 Δηλώσεις προπονητών
Ο προπονητής του Πιερικού κ Σούλης Παπαδόπουλος
Με τη λύπη και τη στεναχώρια χαραγμένες στο πρόσωπό του στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Πιερικού κ Σούλης Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι ο Πιερικός στήθηκε για πρωταθλητισμό και τέτοια όπως είπε ο συνάδελφός μου  εγώ κάθε Κυριακή, κάθε μέρα στα αποδυτήρια και στην προπόνηση λέω στα παιδιά ότι η Β΄ Εθνική είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα  και αν κοιτάξει κανείς τα τελευταία πέντε χρόνια τι έχει συμβεί θα πρέπει κάθε μέρα να δουλεύεις και να προσπαθείς γιατί δεν υπάρχουν ούτε εύκολα ούτε δύσκολα παιχνίδια.
Αυτό που είδαμε σήμερα με μια ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στέκεται πάρα πολύ καλά και  διεκδικεί με αξιώσεις το παιχνίδι μας δείχνει την εικόνα της κατηγορίας. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό στον Πιερικό θα έχουμε στη συνέχεια μεγάλο πρόβλημα.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι, νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά, πετύχαμε ένα γκολ και κάπου εκεί νομίζω ότι επαναπαυθήκαμε.
Η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της και νομίζω ότι μέχρι το 70-75΄ ήμασταν τυχεροί με τα δοκάρια της Καλαμάτας.
Μετά από κει όμως είχαμε και ατυχίες γιατί χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσουμε εμείς το παιχνίδι και είχαμε και ένα δοκάρι. Στο τέλος δεχτήκαμε στις καθυστερήσεις ένα γκολ και δεν είχαμε περιθώρια να αντιδράσουμε.
Θα ήταν πολύ καλύτερα για μας να δεχτούμε γκολ μέχρι το 70-75 λεπτό που είχε η Καλαμάτα την υπεροχή για να έχουμε το χρόνο , αλλά στο ποδόσφαιρο δε μπορείς να κάνεις προβλέψεις.
Συγχαρητήρια στην Καλαμάτα για την προσπάθεια που έκανε και εμείς να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, να δουλέψουμε έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και να πολεμήσουμε εκτός έδρας και να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε σήμερα και την περασμένη Κυριακή εδώ στην Κατερίνη».

Ο κ. Γιώργος Μπένος, προπονητής Καλαμάτας
Μετά τη λήξη τοπυ αγώνα ο προπονητής της Καλαμάτας κ. Γιώργος Μπένος στην καθιερωμένη συνέντευξη χαρούμενος για το βαθμό  που πήρε η ομάδα του δήλωσε:
«Ήρθαμε στην Κατερίνη για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, σε μια ομάδα που στήθηκε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, μια ποιοτική ομάδα και με πλούσιο ρόστερ.
Κατορθώσαμε να κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου το σημερινό παιχνίδι σε επίπεδο Β΄ Εθνικής με τέσσερα δοκάρια, τρία από την πλευρά της Καλαμάτας ένα από την πλευρά του Πιερικού.
Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί και στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πάρα πολύ και νομίζω ότι αξίζαμε το βαθμό της ισοπαλίας αλλά και γιατί όχι  το τρίποντο.
Συγχαρητήρια στα παιδιά που ανταπεξήλθαν και έπαιξαν  καλό εξαιρετικό ποδόσφαιρο απέναντι σε μια πολύ καλή   και εξαιρετική ομάδα.
Συνεχίζουμε γιατί η δεινή βαθμολογική κατάσταση σε μας επιτρέπει να χαμογελάμε πολύ και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσπάθεια γιατί την επόμενη Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου και πρέπει να πάρουμε κάτι και από εκεί»(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: