Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Διεκδικούν δικαίωμα στην εργασία τα παιδιά των stage


DIKAIOMA_STHN_ERGASIA_1
Το ψήφισμα συνυπέγραψε και ο νομάρχης Πιερίας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage του νομού μας. Οι 300 και πλέον απασχολούμενοι με stage στη Νομαρχία, στους δήμους και σε υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο νομό, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Νομάρχη Πιερίας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ενώ σ’ αυτήν .....είχαν προσκληθεί και εκπρόσωποι βουλευτών και πολιτευτών του νομού μας.
Το αίτημα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, αποτελεί το βασικό αντικείμενο των κινητοποιήσεών τους, ιδιαίτερα μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, ότι καμία θέση stage δεν θα παραμείνει στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς βέβαια να συζητά την πιθανότητα πρόσληψής τους.
Η κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων που είχαν αποφασίσει για τις 12 Νοεμβρίου.
DIKAIOMA_STHN_ERGASIA_2
Στην είσοδο της Νομαρχίας, τους απασχολούμενους των stage υποδέχθηκε ο Νομάρχης Πιερίας, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι το ψήφισμά τους θα αποσταλεί προς τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς και την πρόθεσή του να φέρει προς συζήτηση το θέμα τους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ο κ. Παπαστεργίου, συνυπέγραψε το ψήφισμα και αμέσως μετά είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία τους στο γραφείο του, όπου έγινε λεπτομερέστερη συζήτηση για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται από την απροθυμία της Κυβέρνησης να δώσει ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα εκατοντάδων στην Πιερία και χιλιάδων στην Ελλάδα, απασχολουμένων με stage.
Οι απασχολούμενοι στα stage, με το ψήφισμά τους διεκδικούν την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων τους, ώστε να μπει τέλος στην «ομηρία» τους και στην πολιτική εκμετάλλευση της αγωνίας τους για σταθερή και μόνιμη εργασία.
Εκτός από σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, διεκδικούν την κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό Τομέα, την άμεση μονιμοποίηση των STAGE χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους, καθώς και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.
Όπως ανέφεραν, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, για όσο θα τους αμφισβητεί το κράτος το δικαίωμα για εργασία, οδηγώντας τους με τις επιλογές του στην ουρά του ταμείου ανεργίας.
DIKAIOMA_STHN_ERGASIA_3 

Δεν υπάρχουν σχόλια: