Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
GKARAZ
Οι πρώτοι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης παραδόθηκαν (διαβάσαμε) χθες από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.  
Οι 500 κάδοι αποτελούν μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος, ώστε οι πολίτες να εξοικειωθούν με την έννοια της κομποστοποίησης στο σπίτι, που είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια.
Εμείς πάλι εδώ, δεν καταφέραμε ακόμα να εξοικειωθήκαμε με τα παλιά στρώματα και τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές.
Κι άμα συνεχίσουμε να βαδίζουμε βήμα-βήμα, δεν μας βλέπω να προλαβαίνουμε.

TSALOPOYLOY
Δεν ξέρουμε αν έχει δημιουργηθεί (δα) και κανένα κίνημα, κάποιοι πάντως κάνουν φασαρία μεγάλη για να μην αλλάξει το..... όνομα του αναπαλαιωμένου αρχοντικού του Τσαλόπουλου, που είναι πλέον ιδιοκτησία του δήμου Κατερίνης.
Διότι, λένε, αυτός που το ‘χτισε ήταν δικηγόρος και διδάκτωρ της νομικής σχολής των Παρισίων και διατέλεσε και βουλευτής.
Ναι αλλά, (όπως λέει κι η διοίκηση του δήμου κι έχει απόλυτο δίκιο), δεν τ’ άφησε δωρεά στην πόλη, να ‘χει σίγουρη την υστεροφημία του!
Και αφού το ακριβοπληρώσαμε κι εμείς οι δημότες, από το υστέρημά μας, γιατί να μη του δώσουμε το δικό μας όνομα;
Επιτέλους, δε γίνεται να γράφουν (πάντα) ιστορία οι πλούσιοι με τα δικά μας τα λεφτά.

ΕΣΠΑ ακούμε κι ΕΣΠΑ δε βλέπουμε στο νομό!
Λογικό, αφού, κατά πως είπε στη Βουλή ο ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, 34 μήνες μετά την εκκίνησή του (του ΕΣΠΑ), έχουν απορροφηθεί μόλις 800 εκατ. ευρώ!

Ανασυντάσσονται οι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη στο νομό μας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης.
Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν όλοι όσοι έβαλαν την υπογραφή τους για την Ντόρα, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ τους 19…
Απών ο Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος απουσίαζε δικαιολογημένα. (εξάλλου ο δήμαρχος Πέτρας τιμά την υπογραφή του και την υπόσχεσή του)
Μεγάλος απών και ο πρωτεργάτης της συγκρότησης του «κοινού» μετώπου (υπέρ Ντόρας) στην Πιερία, ο οποίος όμως από την πρώτη στιγμή –κατά δήλωσή του- είχε συνταχθεί με τους υποστηρικτές του Αντ. Σαμαρά.
(Πολύ θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες από τη συνάντηση, αλλά θα χρειαστούν καμιά 30αριά εκδόσεις για να χωρέσουν όλοι οι «ντορικοί» του νομού μας…)

Δορυφορικά μεταδόθηκαν (όπως μας πληροφόρησαν από το γραφείο τύπου του Αντώνη Σαμαρά) οι δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε χθες βράδυ σε Νέο Ηράκλειο και Μέγαρα.
Αφού έπεισε τους Νεοδημοκράτες του πλανήτη γη για την υποψηφιότητά του, ψάχνει ψηφοφόρους και στον πλανήτη… Άρη! Αυτό θα πει (διαπλανητική)διεύρυνση εκλογικής βάσης.
Πάντως οι Πιεριείς (αλλά και οι φίλοι του κ. Σαμαρά από τους γειτονικούς νομούς) θα μπορούν να τον δουν σε live εμφάνιση (και να θυμηθούν τα παλιά) το Σάββατο το μεσημέρι

A3_12-11
Άγρια λιτότητα και στη Βουλή των Ελλήνων…
Τέρμα οι σπατάλες αγαπητοί εθνοπατέρες και εθνομητέρες! Από 221,5 εκ. ευρώ που ήταν για το 2009, μόλις στα 119 εκ. ευρώ διαμορφώνεται για το 2010!
Αυτό σημαίνει, ότι είναι μειωμένος κατά 4 τοις χιλίοις επί του συνόλου του κρατικού υπολογισμού!
Μιλάμε για μεγάλες θυσίες δηλαδή!

Συνάντηση φίλων της Ντόρας Μπακογιάννη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Εκάβη…
Το ότι γίνεται δύο μέρες μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κατερίνη, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί…
Τα επιτελεία μετρούν δυνάμεις και όσο θα πλησιάζει η ώρα της κάλπης, όλο και περισσότερος κόσμος θα κινητοποιείται, όλο και περισσότερο θα πολώνεται το κλίμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: