Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

 
Έχουν δίκιο οι αναγνώστες. Τους πρήξαμε με τη Ντόρα και τον Αντώνη.
***
Έχουμε όμως και μεις το δίκιο μας. Βαρεθήκαμε με τον Αλμούνια, τους φόρους, τους τόκους και το χρέος.
***
Τουλάχιστον με τους πολιτικούς είναι διασκεδαστικό. Αυτοί δουλεύουν εμάς κι εμείς αυτούς.
***
Βέβαια, κάποιοι το’χουν πάρει πολύ στα σοβαρά το πράμα και εκτίθενται. Και πρώτοι και καλύτεροι οι συνάδελφοι μας των Αθηνών.
***
Είδα έξαλλο προχθές τον Νίκο Χατζηνικολάου σαν να’ταν χούλιγκαν των γηπέδων να υπερασπίζεται με πάθος τη Ντόρα και να ....φιμώνει τον αδελφό Τράγκα.
***
Δεν το περίμενα πράγματι από έναν υποτίθεται σοβαρό δημοσιογράφο να κατρακυλάει τόσο χαμηλά. Ούτε δεοντολογία ούτε το παραμικρό πρόσχημα. Σώνει και καλά ήθελε να πει ότι ο Αβραμόπουλος πήρε ανταλλάγματα για τη συμφωνία του με Σαμαρά.
***
Να υποθέσω κι εγώ ότι ο εκδότης Νίκος πήρε ανταλλάγματα για τη Real news και την υπόσχεση να αποτελέσει το Ευαγγέλιο της νέας Ν.Δ.;
***
Αθλιότητες. Μόνο που ανοίγουν το στόμα τους οι φίρμες δημοσιογράφοι καταλαβαίνεις πού βοσκάνε κι από πού τρέφονται.
***
Είδα και τον φίλο μου τον Πρετεντέρη σε ένα παραλήρημα εμπάθειας κατά Αβραμόπουλου. Εδώ βέβαια δεν εξεπλάγην, γιατί το παιδί είναι γνωστό από πού κοουτσάρεται.
***
Γιατί τα λέω αυτά; Όχι βέβαια γιατί είμαι κατά της Ντόρας, άλλωστε με τις γυναίκες τα πήγαινα πάντα καλά αλλά γιατί πραγματικά ντρέπομαι για την κατάντια της δημοσιογραφίας και δη της λεγόμενης υψηλής δημοσιογραφίας.
***
Σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούν την ενημέρωση. Κατά καιρούς μάλιστα αποβάλλουν το «προσωπείο» της αντικειμενικότητας και εμπορεύονται την είδηση και το πολιτικό σχόλιο με περισσή ξεδιαντροπιά.
***
Ο Πρετεντέρης μάλιστα, αν δεν εισακουστεί κι αν δεν επιβάλλει τις απόψεις του θυμώνει κιόλας, λες και είμαστε υποχρεωμένοι να ασπαστούμε τον Πρετεντερισμό.
***
Θέλω να πω ότι μπορεί η πολιτική να έχασε την αξιοπιστία της αλλά και η δημοσιογραφία ολισθαίνει επικίνδυνα, γίνεται συνεργός στον τραυματισμό δημοκρατικών και ηθικών αξιών.
***
Και κανείς δεν παίρνει θέση, γιατί βολεύονται αμφότεροι. Ας είναι καλά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που βρήκε να πει μια καλή κουβέντα για τον περιφερειακό τύπο.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: