Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Θ. Παπαγεωργίου: Να σταματήσει άμεσα η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας



PAPAGEORGIOY_SYNTAKSIOYXOI_1
Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Σωματείων των Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέδρο και τον Υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, επιστολή με την οποία ζητά να σταματήσει άμεσα η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας έναντι των όλων των άλλων συνταξιούχων του ίδιου ταμείου.
Στην επιστολή του, ο βουλευτής του νομού επισημαίνει:
«Οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα και αντιμετωπίζονται άνισα σε σχέση με όλους τους άλλους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε. στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό προέκυψε μετά την πιλοτική εφαρμογή-μόνο για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας-αλλαγής του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Ι.Κ.Α. στην ....

ελεύθερη επιλογή γιατρού (κλάδος Υγείας Ο.Α.Ε.Ε.)
Η πιλοτική αυτή εφαρμογή μόνο για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε της Πιερίας αν και απαντούσε σε ένα πάγιο αίτημα των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε, όπως εφαρμόστηκε,  προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα:
- Δεν υπήρξε αρκετός χρόνος και σωστή προετοιμασία με αποτέλεσμα για την έκδοση νέων βιβλιαρίων να ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι αφού συνωστίζονταν κατά εκατοντάδες καθημερινά και για πολλές ώρες στα γραφεία της τοπικής υπηρεσίας Ο.Α.Ε.Ε για ένα τρίμηνο τουλάχιστον.
PAPAGEORGIOY_SYNTAKSIOYXOI_2Με την υπαγωγή στο κλάδο Υγείας του Ο.Α.Ε.Ε οι συνταξιούχοι υποχρεώθηκαν:
-Στη συμμετοχή 25% για οποιαδήποτε παροχή ιατρικής ή εργαστηριακής εξέτασης ακόμη και στο κρατικό Νοσοκομείο.
-Δεν έχουν όπως στο Ι.Κ.Α. δελτία κοινωνικού τουρισμού και λουτροθεραπείας.
-Δεν αυξήθηκε ο αριθμός των συμβεβλημένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, να περιμένουν επί πολλές ώρες στα ιατρεία τη σειρά τους και πολλές φορές να φεύγουν άπρακτοι για να επανέλθουν άλλη μέρα.
Στα υπομνήματα και τις προτάσεις τους, αλλά και από τις επαφές που είχαμε με τα σωματεία των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε Πιερίας, αυτό που τονίζουν και συμφωνούν όλοι είναι η άμεση επιστροφή τους στο Ι.Κ.Α. ή σε διαφορετική περίπτωση η βελτίωση των παροχών τους από τον κλάδο Υγείας του Ο.Α.Ε.Ε και συγκεκριμένα:
-Να καταργηθεί η συμμετοχή του 25% για όλες τις εξετάσεις, ιατρικές και εργαστηριακές και να παρέχονται όλες δωρεάν όπως στο Ι.Κ.Α. ακόμη και οι οδοντιατρικές.
-Να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των καρκινοπαθών και η άμεση μετάβαση των ασθενών σε ειδικά ιατρεία.
-Να αυξηθεί ο αριθμός των ιατρών και να συμπληρωθούν όλες οι ειδικότητες για να υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής και κυρίως καλύτερη εξυπηρέτηση.
-Να συσταθεί επιτροπή για την έγκριση θεραπείας ιαματικών λουτρών».
«Ήδη συμπληρώνεται ένας χρόνος από αυτήν την πιλοτική εφαρμογή»,καταλήγειο βουλευτής, «και υπάρχουν πλέον τα στατιστικά δεδομένα και τα αποτελέσματα για τα εξαχθούν τα συμπεράσματα αυτής της εφαρμογής. Αυτό όμως που έχει άμεση προτεραιότητα είναι οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε της Πιερίας, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωά για ένα χρόνο, να έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την ίση τουλάχιστον μεταχείριση με τους άλλους συνταξιούχους του ίδιου φορέα».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: