Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 24 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
MICOY-OAEE
Με τη βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου συναντήθηκαν τα μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου των Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας.
Ο πρόεδρος κ. Κουτσής και τα μέλη ενημέρωσαν αναλυτικά την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για όλες τις ενέργειές στις οποίες έχουν προχωρήσει και ζήτησαν την στήριξή της για την ταχύτερη επαναφορά τους στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ.
Από την πλευρά της η κ. Μίχου τόνισε πως η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στην Πιερία αποδείχθηκε πως απέτυχε, καθώς αδικεί τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ στο νομό, προσθέτοντας περισσότερα προβλήματα παρά λύνοντας κάποια, καθώς τους στέρησε  σημαντικές παροχές και τους επιβάρυνε με επιπλέον έξοδα.
«Στόχος είναι», δήλωσε η βουλευτής, «η... επιστροφή τους στο προηγούμενο καθεστώς».

Μια σειρά ζητήματα (προβλήματα) από αφορούν τη Νέα Χράνη, αλλά και το παλιό εγκαταλελειμμένο χωριό της, έθεσαν επί τάπητος τα μέλη του Δ.Σ του Κοινωνικού και Μορφωτικού Σωματείου «ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ», στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Κατερίνης στο γραφείο του.
Επιγραμματικά μερικά από αυτά:
-Η διαμόρφωση του δρόμου προς την παλιά Χράνη.
-Το θέμα της επάρκειας του νερού στην παλιά Χράνη και η ποιότητα του νερού στη Νέα Χράνη.
-Η λειτουργία του ΧΥΤΑ και τα προβλήματα που δημιουργεί (η πλημμελής λειτουργία του) στην περιοχή.
-Τα τέλη χρήσης βιολογικού καθαρισμού Νέας Χράνης.
-Η περιμετρική δενδροφύτευση στη Νέα Χράνη και ταυτόχρονη υδροδότηση κοινόχρηστων χώρων.
-Η τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις.
-Και η (πρόταση για) κατασκευή πεζογέφυρας, ώστε η διέλευση προς το γήπεδο να γίνεται με ασφάλεια.
Το Δ.Σ του Σωματείου κάλεσε επίσης τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να συμμετάσχουν και στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Χράνης, που θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία του Σωματείου, προκειμένου να έχουν πληρέστερη εικόνα για τα αιτήματα και τις προτάσεις των κατοίκων του οικισμού.

Πόλη για να ζεις … η Καρδίτσα
AYTOKINHTA
Στην Καρδίτσα, λέει, εκτός από τους κατόχους ποδηλάτων που κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη (στους ποδηλατοδρόμους της), ο δήμος χορηγεί στον κάθε δημότη (ή επισκέπτη) που θέλει να πάει στο κέντρο  έχει δουλειές, ένα δημοτικό ποδήλατο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με την προϋπόθεση ότι θ' αφήσει το αυτοκίνητό του σ' έναν από τους δημοτικούς υπαίθριους χώρους στάθμευσης.
Προχωρημένα πράγματα!
Εμείς στην Κατερίνη είμαστε ακόμη πολύ-πολύ πίσω.
Κι αν δεν κάνει κάτι η δημοτική αρχή, μας βλέπω να μπαίνουμε με τα αυτοκίνητά μας, όχι μόνο μέσα στον πεζόδρομο (το κάνουμε αυτό και σήμερα άλλωστε), αλλά και μέσα στα μαγαζιά, όπου πάμε να ψωνίσουμε.
PODHLATODROMOS
Έναν ποδηλατόδρομο φτιάξαμε κι εμείς και στο κέντρο της Κατερίνης (στην οδό Εθνικής Αντίστασης  κι αυτόν δεν τον …διακρίνουν τα φορτηγά!
Μήπως να τοποθετούσαμε τίποτις επεξηγηματικές ταμπέλες; Τουλάχιστον για αύριο, που θα περάσει από κει η ποδηλατοπορεία «Πέλεκας τουρ».

Άλλους 14 γενικούς και ειδικούς γραμματείς ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση.
Ανάμεσά τους είναι ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δύο πρώην γενικοί γραμματείς, δύο στενότατοι συνεργάτες κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, ένας πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού, ένας παρ' ολίγον πρόεδρο του «Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου», ένα πρώην στέλεχος του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, ένα πρώην στέλεχος του «Αθήνα 2004», ένα πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ένας νυν δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ.
Τελικά, ούτε το διαδίκτυο μπορεί κανείς να εμπιστευτεί!
Στο μεταξύ, με όλη αυτή την … αξιοκρατική διαδικασία, πέρασαν κιόλας οι μισές από τις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης και δεν έχουν καλυφθεί ούτε οι μισές θέσεις των γραμματέων.

A1_23-11
Την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων που έλαβε, ζήτησε η Μαρία Μίχου, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Πρωτοδικείο Κατερίνης.
Η τρίτη έδρα του Πα.Σο.Κ., παραμένει υπό διεκδίκηση, αφού η οριακή διαφορά των ψήφων που είχε η κ. Μίχου, από τον κ. Τσιτλακίδη μπορεί να ανατραπεί ή να διευρυνθεί, εφόσον γίνει ουσιαστική καταμέτρηση, εφόσον ανοιχτούν οι σάκοι και καταμετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια ένα προς ένα.
Όπως είναι γνωστό ο Ηλίας Τσιτλακίδης έχει ήδη προσφύγει στο Εκλογοδικείο και ως εκ τούτου, η κίνηση της κ. Μίχου, δεν είναι δυνατόν να ερμηνευθεί απόλυτα για το τι ακριβώς αποσκοπεί.
Σε ένα τριήμερο, θα ξέρουμε πάντως, αφού η καταμέτρηση ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει τρεις μέρες…
Αναμένουμε με ζωηρό ενδιαφέρον τα περαιτέρω.

A2_23-11
Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο εγγυητής της ενότητας είναι στο… γήπεδο.
Μετά από αρκετές ημέρες, ο Κώστας Καραμανλής, εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές κάμερες, αυτή τη φορά με τα δύο του παιδιά, να παρακολουθούν τον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης.
Το πιο ενδιαφέρον όμως ήταν η αποχώρηση του από το γήπεδο… ήταν τόσο απογοητευμένος από την ισοπαλία του βάζελου, όσο δεν ήταν ούτε τη βραδιά που έχασε τις εκλογές!
Και να φανταστεί κανείς, ότι ακόμα «παίζεται» ο τίτλος!

Δεν ξέρω, ψεύτης να βγω, αλλά έχω την εντύπωση, ότι περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να ενταχθούν οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ των άλλων περιοχών στο ίδιο καθεστώς με εκείνο των Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ Πιερίας, παρά να επιστρέψουν οι δικοί μας στον κλάδο υγείας του ΟΑΕΕ.
Το πρόγραμμα ήταν «πιλοτικό», δημιούργησε αναμφισβήτητα πολλά προβλήματα στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ, αλλά ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί αν «απέδωσε οικονομικά», διότι ως γνωστόν και στη φάση που είναι σήμερα η κατάσταση των ταμείων, αυτό και μόνο αυτό, θα εκτιμήσουν οι ιθύνοντες του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ. Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι ο «ανθρώπινος παράγοντας» έχει για αυτούς κάποια σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: