Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ντ. Μπακογιάννη: Να ξανακερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα




NTORA_1
«Δε σας ζητώ λευκή επιταγή, έχω αναλάβει δεσμεύσεις απέναντί σας και θα τις τηρήσω στο ακέραιο», είπε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη στους πολυπληθείς πολιτικούς της φίλους από την Πιερία, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης.
Η υποψήφια για την προεδρία της Ν.Δ, έφθασε γύρω στις 2.00 το μεσημέρι στη ΕΚΑΒΗ, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Κ. Κιλτίδη (Κιλκίς) και Μ. Παπαδόπουλο (Κοζάνης) κι έτυχε θερμής και ....ενθουσιώδους υποδοχής από τους νεοδημοκράτες του νομού.
Στην ολιγόλεπτη ομιλία της, η τέως υπουργός Εξωτερικών, παρουσίασε τις θέσεις της για την ανασυγκρότηση της παράταξης, εστιάζοντας στις προτάσεις της για τις οργανωτικές αλλαγές, όπως 4ετή θητεία προέδρου, εκλεγμένα όργανα από τη βάση μέχρι την κορυφή, διαφάνεια και λογοδοσία στο κόμμα.
«Θέλουμε μια Ν.Δ σύγχρονη, ευρωπαϊκή, ανοιχτή, με διαδικασίες που θα καλούν όλους να συμμετέχουν με ρόλο και λόγο στην παράταξη», τόνισε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ένα τέτοιο κόμμα δεν πρέπει να έχει «ομάδες και ομαδούλες, παρέες και παρεϊτσες», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αλλά να εκφράζει γνήσια όλο του το στελεχιακό δυναμικό».
NTORA_2Μιλώντας για την ήττα της Ν.Δ (την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη αλλά όχι συντριπτική»), ξεκαθάρισε ότι τα αίτιά της δεν ακουμπούν την ιδεολογία της παράταξης, αλλά τις πολιτικές της και τις συμπεριφορές της.
«Δεν έχει πρόβλημα ιδεολογίας η παράταξή μας», είπε η κ. Μπακογιάννη. «Η ιδεολογία μας, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, είναι δεδομένη από την εποχή της ιδρυτικής μας διακήρυξης, από την εποχή που ίδρυσε τη Ν.Δ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και είναι κυρίαρχη σε ολόκληρη της Ευρώπη, έχει επιβεβαιωθεί παντού. Αν πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό το οποίο χάσαμε ήταν το ηθικό πλεονέκτημα της Ν.Δ».
Προβάλλοντας το ηγετικό της προφίλ, η υποψήφια για την προεδρία της Ν.Δ, εμφανίστηκε ενωτική. «Δεν μας περισσεύει κανείς, τους χρειαζόμαστε όλους», είπε για να προσθέσει αμέσως «και σας λέει αυτό ένας άνθρωπος που δεν έλειψε από καμία μάχη της παράταξης καμία και ποτέ».
Δεν παρέλειψε δε να θυμίσει στους παρευρισκόμενους πως, όπως αποδείχθηκε στην ιστορική διαδρομή της Ν.Δ, «οι αρχηγοί που κερδίσανε, ήταν αυτοί που εκφράζανε όλη την παράταξη».
Κλείνοντας, ζήτησε την ψήφο των παρευρισκόμενων στελεχών και μελών της Ν.Δ στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν ζητά λευκή επιταγή, αλλά στήριξη για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της τις οποίες, όπως είπε, θα τηρήσει στο ακέραιο.
NTORA_3«Δεν μπορώ να κάνω θαύματα», είπε απευθυνόμενη στο κομματικό κοινό της αίθουσας, «Ξέρω ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ανηφορικός, ξέρω ότι από τη μια ώρα στην άλλη δεν εξαφανίζονται 10 μονάδες διαφορά, σας υπόσχομαι όμως να πάω χωριό-χωριό, καφενείο-καφενείο, να συζητήσω με όλες τις κοινωνικές ομάδες, να ξαναβγούμε μπροστά, να ξαναδείξουμε με το παράδειγμά μας ποιο είναι το ήθος της Ν.Δ. Κι αυτό δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου, πρέπει να το κάνουμε μαζί».
Μετά τη σύντομη παρουσίαση των θέσεών της, η κ. Μπακογιάνη (που ευθύς εξαρχής είχε δηλώσει ότι δεν ήρθε μόνο να μιλήσει αλλά και να ακούσει) κάλεσε τους παρευρισκόμενους να διατυπώσουν απορίες, θέσεις και προτάσεις.
Παρόντα στην ανοιχτή συνάντηση ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ, ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, οι τέως βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Αντώνης Καρπούζας, οι πρώην βουλευτές Νίκος Κάκκαλος και Θεόδωρος Μήτρας, ο νομάρχης Πιερίας, ο δήμαρχος Κατερίνης, περιφερειακοί δήμαρχοι του νομού, οι υπογραφές των οποίων φιγουράρουν στη λίστα των υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας και πολλοί νεοδημοκράτες μέλη και φίλοι της παράταξης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: