Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Θα απέχει από την Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ ο Ευ. Μεϊμαράκης


ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, λόγω σοβαρής διαφωνίας του με τις ακολουθούμενες διαδικασίες, ανακοίνωσε, μέσω της ΝΕΤ, ο πρώην υπουργός, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πάει και σε πιθανό Συνέδριο «τριών ωρών που ξεφτιλίζει τις διαδικασίες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Άφησε σοβαρές αιχμές για τους υποψήφιους προέδρους.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ο διάλογος στο κόμμα του διεξάγεται μέσω της τηλεόρασης και δεν γίνεται στα όργανα, τα οποία, όπως είπε, δεν έχουν συνεδριάσει από τον Ιούνιο. "Είναι ένα είδος μονολόγου μεταξύ των συνυποψηφίων, μια παγκοσμίως πρωτότυπη διαδικασία που αυξάνει το δείκτη απογοήτευσης. Δεν είναι μια πολιτική και ....
συνθετική διαδικασία" είπε ο πρώην υπουργός, αντιπροτείνοντας μια διαδικασία τριών εβδομάδων. Συγκεκριμένα: την πρώτη εβδομάδα να συγκληθούν οι νομαρχιακές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, τη δεύτερη να γίνει η εκλογή συνέδρων και την τρίτη να διεξαχθούν τα προσυνέδρια.
Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στη Ν.Δ και κατηγόρησε τους 4 υποψηφίους ότι με "λουδοβίκεια συμπεριφορά συναποφασίζουν κάτι και το περνάνε χωρίς διάλογο". Επίσης τους καταλόγισε ότι δεν έχουν παρουσιάσει πολιτικές πλατφόρμες και τόνισε ότι η μεταξύ τους συμφωνία παραβίασε το καταστατικό. "Τα καταστατικά καταρτίζονται σε  περιόδους νηφαλιότητας για να ισχύουν σε περιόδους κρίσης".
Για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει διάλογος, κάτι που δεν προβλέπεται από την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής. "Για το λόγο αυτό, για να μην λειτουργήσω διαλυτικά ζητώντας να απευθυνθώ στο Σώμα και δεν μου δοθεί ο λόγος, δεν θα πάω στη συνεδρίαση. Αν επιπλέον το Συνέδριο είναι τριών ωρών, κάτι που θα ξεφτιλίσει τις διαδικασίες, δεν θα πάω ούτε εκεί και δεν θα ψηφίσω κανένα υποψήφιο" υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι το Συνέδριο θα πρέπει να διαρκέσει τρεις ημέρες και για κάθε θέμα ξεχωριστά να γίνει ψηφοφορία.
Ο πρώην υπουργός συμπλήρωσε ότι δεν θέλει καμία θέση ευθύνης ούτε τώρα ούτε μελλοντικά και πρόσθεσε πως εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και στο Συνέδριο, ο ίδιος θα αφοσιωθεί στα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα.
Για το εκλεκτορικό σώμα είπε ότι κανένα σοβαρό ευρωπαϊκό κόμμα της Κεντροδεξιάς δεν ακολουθεί αυτή τη διαδικασία που τονώνει τον αρχηγισμό. "Όσοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εκλέγουν τον πρόεδρο από το Συνέδριο. Και αυτό γιατί εμείς δεν έχουμε την πολιτική κουλτούρα των σοσιαλιστών και της Κεντροαριστεράς" σημείωσε.  Παράλληλα καυτηρίασε το γεγονός ότι αναζητήθηκε εταιρεία για να οργανώσει την ψηφοφορία, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στη βάση του κόμματος. "Δεν εμπιστευόμαστε τα μέλη μας; Φοβόμαστε μην διπλοψηφίσουν; Από τη μία δεν τους αφήνουμε να εκφραστούν και από την άλλη δεν τους εμπιστευόμαστε τι θα ψηφίσουν".(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: