Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Σοβαρά προβλήματα από βροχοπτώσεις στη β. Ελλάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/08/2009

Βροχόπτωση σημειώθηκε, αργά το απόγευμα χθές , στους νομούς Κιλκίς, Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς, ενώ μέχρι το βράδυ έβρεχε στους νομούς Σερρών και Χαλκιδικής. Στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, η βροχή συνοδεύτηκε, κατά περιοχές, από χαλαζόπτωση, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η έντονη βροχόπτωση και η κατά τόπους χαλαζόπτωση, που συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, μετέτρεψε δεκάδες δρόμους σε ποτάμια, τα οποία παρέσυραν ότι έβρισκαν στο διάβα τους.
Μεγάλες ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα, δυσκολεύοντας, σε ορισμένα σημεία την κυκλοφορία των οχημάτων. Σημειώθηκαν συγκρούσεις οχημάτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες.
Καραμπόλα οκτώ οχημάτων με έναν ελαφρύ τραυματισμό έγινε στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του Προφήτη, με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Η Τροχαία προχώρησε σε ολιγόωρη εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Ρεντίνας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Μακεδονίας - Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιος Μιζαμίδης, επισήμανε ότι σημειώθηκαν μικρής έκτασης διακοπές ρεύματος, κυρίως στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στον Εύοσμο.
Χωρίς ρεύμα, έμεινε επίσης και τμήμα των Κωνσταντινοπολίτικων και της Λακιάς, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δεκαοκτώ περιπτώσεις για άντληση υδάτων.
Αλλαγή δρομολογίου για αεροσκάφος
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στη Θεσσαλονίκη, ανάγκασαν πτήση της Αegean από τη Μυτιλήνη να μη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της πόλης και να κατευθυνθεί στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον Αερολιμενικό Έλεγχο του «Μακεδονία», το αεροπλάνο θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη στις 20.45, αλλά εξαιτίας της καταιγίδας, που έπληττε εκείνη την ώρα την πόλη, ο πιλότος αναγκάστηκε να στραφεί προς στην Αθήνα.
Όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, το αεροσκάφος, πέταξε εκ νέου από την πρωτεύουσα και προσγειώθηκε, λίγο μετά τις 23.00, στη Θεσσαλονίκη.(πηγη)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: