Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Στο αρδευτικό έργο της Κατερίνης ο υφ. Μ. Παπαδόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Article Author: eptanews.gr/Β.Ζ.


Την περιοχή του Σβορώνου, όπου εκτελείται ένα από τα κομμάτια του έργου της άρδευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Κατερίνης, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το μεσημέρι της Τρίτης. Εντύπωση προκάλεσε, οτι για την επίσκεψη του κ. Παπαδόπουλου, δεν είχε ενημερωθεί ο Νομάρχης Πιερίας, Γ. Παπαστεργίου, παρότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είναι ο φορέας υλοποίησης ενός έργου με προϋπολογισμό 22 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής, το πρώτο υπό υλοποίηση έργο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που αποτελεί το αναπτυξιακό εργαλείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την Ελληνική ύπαιθρο.
Το έργο αποτελείται από παράλληλες αλληλοσυμπληρούμενες ενέργειες, οι οποίες καταλήγουν σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση με πολλαπλές ωφέλειες για τους αγρότες της περιοχής Πιερίας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του αρδευτικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής, έκτασης 19.000 στρεμμάτων, με ταυτόχρονη κατασκευή δεξαμενών εξισορρόπησης του νερού, καθώς και εργασίες αγροτικής οδοποιίας. Ο συνδυασμός των παραπάνω ενεργειών θα βελτιώσουν καταλυτικά τα δεδομένα της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή.
« Η διασωλήνωση προχωρά και το νερό θα φτάνει στο χωράφι κάθε αγρότη. Τα πρώτα απτά οφέλη που θα προκύψουν στον οικονομικό τομέα έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ενώ επιδίωξή μας είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση της ενασχόλησης των νέων με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, γεγονός που αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή» τόνισε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι «Η παραγωγική αυτή επένδυση αναμένεται να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα του παραγωγού, την εικόνα του αγροκτήματος της Κατερίνης και να ανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην τοπική αγροτική οικονομία. Έργα σαν το συγκεκριμένο συμβάλλουν ουσιαστικά στο σημαντικό θέμα της εξοικονόμησης των υδάτινων πόρων της χώρας, χρησιμοποιώντας σύγχρονα αρδευτικά συστήματα, προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών. Μέσα από αντίστοιχα έργα παράγεται σημαντικός πλούτος για τον πρωτογενή τομέα, ενώ υποβοηθείται η μείωση του κόστους παραγωγής».
Παρότρυνε την τεχνική εταιρία που είναι ο ανάδοχος του έργου, να συνεχίσει με τους ίδιους έντονους ρυθμούς υλοποίησης, επισημαίνοντας ότι μέσα σε μια περίοδο που η πλειοψηφία του παραγωγικού μηχανισμού βρίσκεται σε καθεστώς καλοκαιρινών διακοπών, οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να παραδοθεί το έργο όσο το δυνατόν συντομότερα, και είναι εφικτό νωρίτερα από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: