Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Επισκόπηση Τύπου


Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτοι και στο ξενύχτι οι Έλληνες! Γλεντοκοπούν ως το πρωί!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ελλάδα η χώρα του ...γλεντζέ! Μόλις οι δείκτες του ρολογιού "ενωθούν" στις δύο τα ξημερώματα, μπορεί τα νυχτερινά καταστήματα στις υπόλοιπες χώρες να "κατεβάζουν ρολά" και όσοι βρίσκονταν σ΄αυτά να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους, στη χώρα μας, ωστόσο, η διασκέδαση τότε...ξεκινά!!!"

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δολοφονία όχι αυτοκτονία απεφάνθη το Μεικτό Ορκωτό Σπάρτης. Ο δικαστικός μαραθώνιος γύρω από το βίαιο θάνατο (το 2000) ενός επιχειρηματία στο Κιάτο επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ένας επιχειρηματίας νεκρός στο γραφείο του, με το άψυχο σώμα του να αιωρείται από μια αγχόνη. Ένα...αμφιλεγόμενο αποχαιρετιστήριο γράμμα. Ένας βασικός κατηγορούμενος για δολοφονία. Μια απόφαση δικαστηρίου που κάνει λόγο για αυτοκτονία και αθωώνει τον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Χρυσικό".

Η ΑΥΓΗ: "Εγκλωβισμένα ζώα" οι μετανάστες στα κέντρα κράτησης των νησιών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απαράδεκτες θεωρούν οι τοπικοί φορείς τις συνθήκες λειτουργίας του κέντρου κράτησης μεταναστών στη Σάμο, το οποίο η κυβέρνηση διαφημίζει ως πρότυπο, αλλά είναι άλλη μια αποθήκη όπου στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στα χέρια του Ζαγοριανού οι Κωδικοί με το νέο πακέτο από μίζες της Siemens που κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σκάνδαλο της Siemens βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο στην Γερμανία, όπου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έδωσε τους κωδικούς των λογαριασμών μέσω των οποίων κινήθηκαν οι μίζες που κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Νέο πακέτο παροχών. "Δώρο" ως 300.000 ευρώ σε μικρομεσαίους. Ευνοούνται τουρισμός, εμπόριο, μεταποίηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων για την ένταξη μικρών επιχειρήσεων στα προγράμματα ενίσχυσης του ΕΣΠΑ. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, στις 24 Αυγούστου, γεγονός που επαναφέρει τα σενάρια για προεκλογικής φύσεως παροχές της κυβέρνησης. Το πρόγραμμα ανέρχεται συνολικά σε 1,05 δισ. ευρώ και το ποσοστό της επιχορήγησης θα κυμανθεί από 55% έως 65%".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κρατική αποζημίωση στα θύματα εγκλημάτων. Νομοσχέδιο- τομή του υπουργείου Δικαιοσύνης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δικαίωμα χρηματικής αποζημίωσης από το κράτος θα έχουν θύματα ληστειών, βιασμών, ξυλοδαρμών και κάθε άλλου εγκλήματος βίας, εφόσον ο δράστης δεν βρεθεί ή αν κατηγορηθεί κάποιος και μετά αθωωθεί ή αν ο κατηγορούμενος κριθεί ένοχος αλλά δεν έχει οικονομική δυνατότητα να αποζημιώσει τους παθόντες".

ΕΘΝΟΣ: "Στην πρίζα της Siemens ξανά η ΝΔ. Αμηχανία στο Μαξίμου μετά τα νέα "μηνύματα" Χριστοφοράκου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ταραχή και αμηχανία προκαλούν στο Μαξίμου οι αποκαλύψεις και τα νέα μηνύματα του Μ. Χριστοφοράκου ότι διαθέτει στοιχεία για "πληρωμές στα ταμεία της ΝΔ από τη Siemens". Οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στην υπόθεση "καίνε" και τους μέχρι τώρα κυβερνητικούς σχεδιασμούς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Όταν μαλώνουν τα "βουβάλια" την πληρώνουν τα "βατράχια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τις δικές τους συγκρούσεις για την εξουσία δεν πρέπει να τις πληρώσει ο λαός. Μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα και πρώτα απ΄όλα στα οικονομικά μας. Χωρίς συναίνεση μεταξύ των δύο, τα όποια μέτρα για την διάσωση της οικονομίας θα είναι μια τρύπα στο νερό. Εκτός αν μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Εκτός αν θέλουν να μας στείλουν όλους στα πτωχοκομεία και τα συσσίτια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εγώ θα κλείσω τον δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρώπη". Θεαματική στροφή από τη Γιαννάκου στα ελληνοτουρκικά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονα ενοχλημένη η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ (Μαριέττα Γιαννάκου) από τη στάση της Τουρκίας έναντι των εγκληματιών πολέμου στην Κύπρο που σκότωναν εν ψυχρώ Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους. Ποιους όρους βάζει για να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Τι περιλαμβάνουν οι τρεις όροι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Θερινοί εφιάλτες στη ΝΔ για Siemens".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό τον φόβο των αποκαλύψεων ονομάτων στελεχών της ΝΔ που χρηματίστηκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens βρίσκεται πλέον το κυβερνών κόμμα. Η δήλωση του συνηγόρου Χριστοφοράκου δείχνει ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος για αυτές τις αποκαλύψεις".

ΕΣΤΙΑ: "Ενιαία φορολογία χωρίς διακρίσεις. Σε πλήρη εναρμόνιση προς το Σύνταγμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η καθιέρωσις ενιαίου χαμηλού συντελεστού φορολογίας απαιτεί πολιτικό θάρρος. Το 2005, ενώ το θέμα αντιμετωπίσθηκε από την Κυβέρνηση, το θάρρος αυτό δεν επεδείχθη. Σήμερα όμως χρειάζονται ρηξικέλευθες τομές. Το Σύνταγμα δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήση η Κυβέρνησις. Αναλογική φορολογία για όλους, χωρίς διακρίσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Έδωσε ονόματα δύο στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο Χριστοφοράκος. Τα ανέφερε στην απολογία του".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναφορές σε πρώην υπουργό και εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς σε υψηλόβαθμο , κατά το παρελθόν, κομματικό στέλεχος της ΝΔ , εμπεριέχει, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η απολογία του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, βάσει της οποίας ζητήθηκε από τις γερμανικές αρχές η εις βάρος του επιβολή ποινής για δωροδοκία πολιτικών προσώπων την περίοδο 2004-2007".

Ο ΛΟΓΟΣ: "SIEMENS και πρόωρες εκλογές. Φουντώνει η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέα τροφή στην πολιτική αντιπαράθεση δίνει η απόφαση της Εισαγγελίας του Μονάχου να εκδώσει ένταλμα επιβολής ποινής σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για δωροδοκία Ελλήνων Βουλευτών, αλλά όχι κομμάτων, κατά την περίοδο 2004-2007."

ΤΑ ΝΕΑ: "Η ΝΔ πέφτει στον λάκκο με τις μίζες. Πανικός για Ζίμενς στο Μαξίμου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον λάκκο με τις μίζες της Ζίμενς έχει παγιδευτεί η ΝΔ μετά την καταδίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία για χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων την περίοδο 2004-2007. Η εξέλιξη έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, ενώ κορυφαίοι υπουργοί δεν αποκλείουν η υπόθεση να αποτελέσει τον καταλύτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς του Κώστα Καραμανλή. Οι ειρωνικές αναφορές του Γερμανού συνηγόρου του Μιχ. Χριστοφοράκου και η ...προτροπή του-στο "Βήμα"- να ζητήσει η ΝΔ με γραπτό αίτημα, ενημέρωση από τον πελάτη του για τις γαλάζιες μίζες προκάλεσαν πανικό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης , ενώ πυροδότησαν την πολιτική αντιπαράθεση".

Η ΝΙΚΗ: "Θερινό όργιο αισχροκέρδειας. "Καίει" η τιμή της βενζίνης που "πέταξε" στα 1,30 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οργιάζει η αισχροκέρδεια στα καύσιμα, με την κυβέρνηση να επικαλείται την αυξημένη ζήτηση λόγω της τουριστικής περιόδου, καθώς και το μεταφορικό κόστος. Το πρόβλημα είναι έντονο στα αστικά κέντρα, κυρίως όμως στην περιφέρεια, όπου η τιμή της βενζίνης έχει "σκαρφαλώσει".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κατασταλτικός μηχανισμός των ΗΠΑ θα "διδάξει" πολιτική προστασία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τμήμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα για να παραδώσει μαθήματα στον τομέα της πολιτικής προστασίας! Η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε χτες ειδική συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, για τη διοργάνωση στην Αθήνα "σχολείου εκπαίδευσης" στελεχών πολιτικής προστασίας από 9 έως 20 Νοέμβρη".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Κόλπο γκρόσο με την αμόλυβδη. Νέα άνοδος τιμών στα καύσιμα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ιερός" πόλεμος για την Παναγία Σουμελά. Κορυφώνεται η διαμάχη όσο πλησιάζει η γιορτή της Παναγίας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μας έπνιξε καταιγίδα μιας ώρας! Διακοπή ρεύματος για 2 ώρες στη μισή Θεσσαλονίκη".(ΠΗΓΗ:NAFTEMPORIKI.GR)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: