Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Xρυσές δουλειές στην Ρόδο η οικογένεια Πατριανάκου

Πέμπτη, 28 Μάϊος 2009


"Χρυσές δουλειές φαίνεται να έχει κάνει και στο νησί της Ρόδου η Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων, γνωστή και ως Περιβαλλοντική, κύριος μέτοχος της οποίας είναι ο σύζυγος της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου. Η συγκεκριμένη εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπογράψει συμβάσεις για προσφορά υπηρεσιών και πωλήσεις υλικών όπως κάδοι απορριμμάτων με τους δήμους Ιαλυσού, Καλλιθέας, Αφάντου, Ρόδου, αλλά κυρίως με το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, ενώ πάντα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται να έχει άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Τη δράση της εν λόγω εταιρείας έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Το Θέμα» της Κυριακής που αναφέρει σχετικά :
«Ερωτηματικά προκαλεί η πορεία της εταιρείας HELESI στα χρόνια της γαλάζιας διακυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο το σχόλιο υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΣΟΚ την οποία αναφέρει ως μια εταιρεία του «γαλάζιου κομματικού σωλήνα». Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο τομέας τεκμηρίωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να βρει στοιχεία για τη σύνδεση του εν λόγω σχήματος με το κόμμα της ΝΔ και πολύ σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Και αυτό διότι μια εταιρεία που παρουσίασε το 2000 κύκλο εργασιών 1,2 εκατομμύρια ευρώ, βρέθηκε την περίοδο της ΝΔ και χάρη σε αναθέσεις έργων από σειρά δήμων να έχει το 2007 πωλήσεις 47 εκατομμυρίων ευρώ.
Ενδεικτικά στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία πούλησε στο δήμο Αθηναίων κάδους με την τιμή των 486 ευρώ ενώ η θυγατρική της ίδιας εταιρείας πούλησε τους ίδιους κάδους στο δήμο Αγρινίου 187 ευρώ τον καθένα.
Στην προμήθεια κάδων απορριμμάτων από τη συγκεκριμένη εταιρεία προέβη και ο δήμος Ροδίων προς 150 ευρώ τον καθένα, τιμή ιδιαίτερα συμφέρουσα σε σχέση με τις τιμές που επωλήθησαν σε άλλους δήμους.
Στην ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων στη συγκεκριμένη εταιρεία προέβη μετά από διεθνή διαγωνισμό ο δήμος Αφάντου, πληρώνοντας σε ετήσια βάση 593.000 ευρώ, όπως ανέφερε σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο αντιδήμαρχος Αφάντου Φιλήμονας Καλλιβούρης. Υπογράμμισε όμως ότι το συγκεκριμένο έργο από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα γίνεται πλέον από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.
Συνεργασία με την εταιρεία «Περιββαλλοντική» μόνον στον τομέα εκμίσθωσης απορριμματοφόρων και οχημάτων καθαριότητας είχε και ο δήμος Καλλιθέας πάντα κατόπιν διαγωνισμού, με κόστος 350 ευρώ την ημέρα.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει με ανακοίνωση- απάντηση προς το Σταθμό μας διευκρινίζοντας ότι δε διενεργεί, ούτε διεξάγει διαγωνισμούς για προμήθειες υλικών ή οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων – αρμοδιότητα που ανήκει στον ΟΤΑ- , διενεργεί έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του ΟΤΑ και ολοκληρώνοντας κάνει αναφορά στο θέμα που προέκυψε από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής μιλώντας για επιλεκτική σκανδαλολογία της προηγούμενης Κυβέρνησης αναφέροντας στο τέλος της επιστολής τα ονόματα Τσουκάτος-Μεντέλης και Βερελής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: