Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ματς δίχως...αύριο στο ΣΕΦ


ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2009 (express.gr )
ΛIΓH ώρα μετά το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει ευρωεκλογών, θα παρακολουθήσουμε το μεγάλο... debate Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για τον τίτλο της Α1 Κατηγορίας μπάσκετ. Οι δύο μονομάχοι θα συναντηθούν στο ΣΕΦ (22:30, ΑΝΤ1), στον 3ο τελικό, με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό να αναζητεί μια ευκαιρία για να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του πρώτου του πρωταθλήματος μετά το 1997 και τον Παναθηναϊκό να βαστά στα χέρια του την πρώτη ευκαιρία για την 3η νίκη και την κατάκτηση του 30ού πρωταθλήματος της ιστορίας του (7ου συνεχόμενου) και του εκκωφαντικού triple crown στη φετινή περίοδο, μετά τους θριάμβους του σε Κύπελλο και Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αν και ξεκίνησε με μειονέκτημα έδρας τη σειρά των τελικών, προηγείται ήδη με 2-0, έχοντας κερδίσει με 69-67 στο δραματικό 1ο ματς στο ΣΕΦ και με το συντριπτικό 91-64 στο 2ο στο ΟΑΚΑ. Eτσι, απόψε στοχεύει στο 3-0 και στην –με συνοπτικές διαδικασίες– κατάκτηση του τίτλου, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ελπίζει να μειώσει σε 2-1, ώστε να τα παίξει όλα για όλα για την ισοφάριση στον 4ο τελικό (αν χρειαστεί, θα γίνει τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ). Στον αγωνιστικό τομέα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα στερηθεί και πάλι τον τραυματία Βασιλόπουλο, ενώ ο Παναθηναϊκός πάει στο ΣΕΦ πάνοπλος. «O,τι είχαμε πει μετά από το 0-1, ισχύει και μετά το 0-2: Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Χρειαζόμαστε τρεις νίκες και αυτός παραμένει ο στόχος μας», δήλωσε χθες ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τη στιγμή που οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έστελναν μήνυμα συσπείρωσης στους οπαδούς της ομάδας: «Μετά την αλλοίωση του αποτελέσματος του πρώτου τελικού, φτάσαμε στην ατυχή εμφάνιση του δεύτερου. Στηρίζουμε την ομάδα και πιστεύουμε ότι με την υποστήριξη του κόσμου, θα νικήσουμε. Θα είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα, ώστε να αγωνιστεί σύμφωνα με την πραγματική της αξία και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους».

Στο μεταξύ, στον Παναθηναϊκό θεωρείται πλέον δεδομένη η απόκτηση του Μιλένκο Τέπιτς από την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ο 22χρονος (2,02μ.) γκαρντ αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι περίπου 900 χιλ. ευρώ ετησίως, ενώ η ομάδα του θα πάρει περίπου 500 χιλ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Χθες έγινε ο 3ος αγώνας της σειράς των μικρών τελικών, με τον Αρη να συντρίβει 82-57 το Μαρούσι στο «Αλεξάνδρειο», να κάνει το 2-1 και να χρειάζεται πλέον άλλη μια νίκη σε μάξιμουμ δύο ματς για να κατακτήσει την 3η θέση και το πιθανό εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-13, 40-29, 55-40, 82-57. Πρώτοι σκόρερ του Αρη ήταν οι Μπετς, Νέλσον, με 16 πόντους έκαστος, ενώ 11 είχε ο Γλυνιαδάκης για το Μαρούσι. Το 4ο ματς θα γίνει το Σάββατο (19:00) στο κλειστό του Αγ. Θωμά.
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: