Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ξανά στα μπλόκα οι αγρότες

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2009

"Την Παρασκευή 29 Μαΐου όλοι οι αγρότες θα συγκεντρωθούν το πρωί στις 10:00, με τα τρακτέρ, στον κόμβο της Κουλούρας όπου και θα αποφασιστεί μαζική κινητοποίηση κλείσιμο του κόμβου και διαμαρτυρία>>. Από Παρασκευή σε Παρασκευή... ο εμπαιγμός και η αδιαφορία του
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει προηγούμενο. Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η συστηματική αναβολή της συνάντησης του αρμόδιου υπουργού με τους παράγοντες του Συλλόγου μας αφήνει μετέωρα πολλά ερωτήματα και αμφισβητείται πλέον η θέληση και βούληση για επίλυση των προβλημάτων που εδώ και 2 μήνες διατυπώθηκαν και παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους φορείς όπως και επανειλημμένα δημοσιεύτηκαν στον τύπο. Φαίνεται, μέσα από αυτήν την αντιμετώπιση ότι στις προθέσεις του υπουργού είναι η συνέχιση της προβληματικής κατάστασης των προηγούμενων ετών. Οι εξαγγελίες του υπουργού για τηνενεργοποίηση ενός Εθνικού Αγροτικού Συμβουλίου πέφτουν στο κενό. Η αδιαλλαξία των υπεύθυνων είναι γεγονός. Έρχεται τώρα η σειρά των ροδακινοπαραγωγών να πληρώσουν ακόμα μια φορά το τίμημα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η σειρά των αγροτών της υπόλοιπης Ελλάδας για τις υπόλοιπες αγροτικές καλλιέργειες.
Τα μηνύματα και οι τοποθετήσεις από την πλευρά της πολιτείας είναι αρνητικά και θίγουν στο σύνολο του ολόκληρο τον αγροτικό πληθυσμό.Χωρίς σχέδιο το Υπουργείο αφήνει την κατάσταση να εξελιχθεί και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια με τις ίδιες τακτικές, αυτές τις τακτικές που μας οδήγησαν σήμερα στην καταστροφή. Συνεχίζουν λοιπόν την ίδια πολιτική, ενισχύοντας τις βιομηχανίες και παραμελώντας το καθαυτό αγροτικό προϊόν παραδίδοντάς το στο έλεος των βιομηχανιών. Η παντελής έλλειψη σχεδιασμού για το μέλλον όλων των καλλιεργειών είναι γεγονός. Και αυτό το γεγονός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του υπουργού, κατά την διάρκεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων, δηλώσεις - δεσμεύσεις του υπουργού για την ενεργοποίηση του Εθνικού Αγροτικού Συμβουλίου προς αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων κάθε καλλιέργειας.
Η πολιτεία απαθέστατη, σνομπάροντας κυριολεκτικά όλους τους αγρότες, αφήνει να λειτουργήσει το νοσηρό, σάπιο και διαβρωμένο σύστημα των προηγούμενων ετών, για να μην διαταράξει τις σχέσεις που θίγουν πελατειακά συμφέροντα.
Στην κατάσταση αυτή δηλώνουμε ότι όλοι οι αγρότες του Νομού είμαστε ενωμένοι. Είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι για κινητοποιήσεις και δράσεις που δεν πρόκειται να σταματήσουν πλέον αλλά θα ενισχύονται και θα δυναμώνονται όσο περνάει ο χρόνος.
Περιμένουμε την στήριξη σας στον δύσκολο και δίκαιο αγώνα μας, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του υπουργείου γεωργίας πρέπει να σταματήσουν. Σας περιμένουμε όλους για να δώσουμε την μάχη!"
Με εκτίμηση,
Αγροτικός Σύλλογος <<Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: