Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Επ’ έργω, σε λίγες μέρες, ο νέος Βιολογικός


ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Δοκιμές του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και τελευταίες παρεμβάσεις που αφορούν τον εξωραϊσμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές στο έργο της επέκτασης του Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης. Σε λίγες μέρες ο νέος Βιολογικός θα είναι έτοιμος να αναλάβει έργο, εξυπηρετώντας, μαζί με την υφιστάμενη εγκατάσταση, πάνω από το μισό πληθυσμό της Πιερίας.
Διαβεβαιώσεις για τα παραπάνω έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο έργο, όπου, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ενώ συζητήθηκε και το τελικό χρονοδιάγραμμα της επίσημης λειτουργίας του.
Με την επέκτασή του ο Βιολογικός Σταθμός Κατερίνης θα είναι σε θέση να δεχτεί την επιπλέον παροχή των λυμάτων που αναμένεται μετά την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου Κατερίνης, καθώς και από τη σύνδεση των Δ.Δ. του δήμου Παραλίας και του δήμου Δίου, ενώ θα μπορεί να δεχτεί βοθρολύματα από οικισμούς των δήμων που δεν εξυπηρετούνται προς το παρόν από το δίκτυο.
«Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε πως οι δυνατότητες που μας δίνει αυτό το έργο, όσον αφορά την επεξεργασία των λυμάτων, είναι πέραν κάθε προσδοκίας», τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει στο νομό Πιερίας, καθώς, «οι οικισμοί που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από το έργο συγκεντρώνουν πάνω από το 50% του πληθυσμού του νομού, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται».
Το έργο του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης του Σταθμού Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων Κατερίνης στοίχισε 8,3 εκ. ευρώ, ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και του Ελληνικό δημόσιο και υλοποιήθηκε από τη ΔΕΥΑ Κατερίνης.
.
kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: