Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Αντιπαραγωγική η κίνηση των Σκοπίων


ΠΕΜΠΤΗ 07/05/2009 | ΑΠΕ

«Τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού είναι αντιπαραγωγικές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, ερωτηθείς για το θέμα, που ήρθε στη δημοσιότητα, και αφορά ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη ΠΓΔΜ.

«Στο Βουκουρέστι πάρθηκε από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ συγκεκριμένη απόφαση, η οποία έχει ισχύ», τόνισε και υπογράμμισε πως «εμείς υποστηρίζουμε τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό των χωρών των Βαλκανίων. Περιμένουμε από τη γειτονική χώρα συγκεκριμένη συμπεριφορά, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας», αναφερόμενος και στη φιλική διάθεση της Ελλάδας προς τη ΠΓΔΜ και τον πληθυσμό της, καθώς και στη δραστηριότητα εκεί, ελληνικών επιχειρήσεων.

«Περιμένουμε από τη γειτονική χώρα να ανταποκριθεί με σωφροσύνη στο καθήκον, που έχει στο πλαίσιο, που έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη», επανέλαβε ο κ. Αντώναρος.

Σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας, της ελληνικής κυριαρχίας στο Αγαθονήσι, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στη χθεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Σκόπιμες παραποιήσεις της πραγματικότητας και τέτοιες σκόπιμες μορφές παραπληροφόρησης, δεν πείθουν κανένα. Η ελληνική κυριαρχία είναι πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

.kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: