Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 7 Μαΐου


ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Παρών στην εκδήλωση των μαθητών στην κεντρική πλατεία Κατερίνης ήταν χθες και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας του νομού Ιωάννης Τσιμερίκας, που τον απαθανατίσαμε ομού με την υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτισμού της Δευτεροβάθμιας Μιράντα Παππά. «Αν ήταν στο σχολείο» (μας είπε μιλώντας για τους μαθητές που εκείνη την ώρα είχαν βάλει κάτω ένα τεράστιο πανό και το μπογιάτιζαν με καλλιτεχνικό οίστρο), θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο με τις φωνές τους. Ενώ εδώ έξω, ούτε που ακούγονται»! Μην απορείτε, κύριε Διευθυντά. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι όταν τα παιδιά αισθάνονται δημιουργικά, δεν έχουν λόγο να φωνασκούν ασκόπως για να εκτονωθούν, Άρα, δεν είναι η πλατεία, «το έξω», που τα ηρέμησε, είναι το σχολείο που δεν τα εμπνέει. … στο μεταξύ, οι μαθητές παραδίπλα, σκάρωσαν το συνθηματάκι τους στο πανό: «Το ξύλο ανήκει στα δάση, στα παιδιά ανήκει η αγάπη». Ως υπόμνηση ίσως και σε μερικούς γονιούς, που ξυλοφορτώνουν τα βλαστάρια τους («για να γίνουν άνθρωποι», λένε) και μετά το παίζουν αγανακτισμένοι πολίτες για τη βία των παιδιών.

«Μπορούμε να πούμε ότι, μαζί με την υφιστάμενη εγκατάσταση που την αναβαθμίσαμε στο ύψιστο της δυναμικότητας της, είναι το μεγαλύτερο έργο έμπρακτης αγάπης για το περιβάλλον», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας, μιλώντας για την επέκταση του Σταθμού Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων Κατερίνης. Εντάξει, είναι μεγάλο το έργο, αλλά μη λέμε και υπερβολές. Το περιβάλλον δεν απαιτεί ντε και καλά την αγάπη μας. Σεβασμό ζητά. Γιατί αλλιώς (έτσι κι αλλιώς) θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

Την παρθενική του συνεδρίαση είχε, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης. Κατά πως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου του δήμου, τα μέλη του ψήφισαν ομόφωνα τον προϋπολογισμό του, ύψους 420.000 ευρώ, ενώ ακολούθησε και ευρεία συζήτηση, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ως προς τη λειτουργία και τους στόχους του Οργανισμού. Όσο για τον πρόεδρο Χαράλαμπο Καρατζόγλου, διαβεβαίωσε πως «προτεραιότητα του Οργανισμού είναι η δημιουργία δομών, που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση στέρεης πολιτιστικής ζωής στον τόπο μας». Με τις ευχές μας, να πάνε όλα καλά.

Πρόταση για συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος στους πρόποδες του Ολύμπου απηύθυναν, με επιστολή τους προς τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές Πιερίας Αντώνης Καρπούζας και Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Κι αυτός την έκανε δεκτή. Έτσι, στις 28 Μαΐου 2009, ημέρα Πέμπτη, η Πιερία θα φιλοξενήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Το πρόγραμμα της επίσκεψης των υψηλών φιλοξενουμένων, θα οριστεί σε συνεργασία με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Το ακριβές περιεχόμενο της (αποτελεσματικής) επιστολής των δύο βουλευτών του νομού προς τον κ. Μητσοτάκη, είχε ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε, Στα πλαίσια αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος προτείνουμε η Επιτροπή στην οποία προεδρεύετε να συνεδριάσει στους πρόποδες του μυθικού βουνού του Ολύμπου. Η συνεδρίαση, πέραν του θεσμικού της χαρακτήρα, θα αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση αλλά και η Βουλή των Ελλήνων στην ελληνική περιφέρεια, αναγνωρίζοντας την πολυμορφία και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής φύσης και την ανάγκη προβολής αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα όσον αφορά την υποψηφιότητα του Ολύμπου στα νέα εφτά (7) θαύματα της φύσης. Η αποδοχή της πρότασής μας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το νομό μας. Ως ημερομηνία συνεδρίασης προτείνουμε τη δεύτερη βδομάδα του μηνός Μαΐου 2009 και συγκεκριμένα το διάστημα 5-8. Την πρότασή μας στηρίζουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, η ΤΕΔΚ, το σύνολο των φορέων του νομού και ο Εθνικός Δρυμός Ολύμπου. Για την εξυπηρέτηση και φιλοξενία των συναδέλφων βουλευτών και την οργάνωση της συνεδρίασης θα υπάρχει πλήρης κάλυψη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας».

Γιατί τα blogs δεν θα γίνουν… εφημερίδα Μπορεί όλο και περισσότερος κόσμος να επισκέπτεται τα blogs, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι ενημερώνεται. Το αντίθετο μάλιστα. Πίσω από την ανωνυμία, η οποία σαφώς δίνει το πλεονέκτημα του να γράφεις ότι θέλεις για όποιον θέλεις χωρίς ελάχιστη διασταύρωση στοιχείων, καιροφυλακτεί η διαστρέβλωση της αλήθειας, η οποία φτάνει στα όρια της παραπληροφόρησης. Τελευταίο παράδειγμα, η ανάρτηση είδησης σε blog η οποία αφορούσε ηλικιωμένη από την Πιερία η οποία έπεσε θύμα κλοπής και υποτίθεται εγκαταλείφθηκε δεμένη για τέσσερις μέρες. Η ανάρτηση της συγκεκριμένης πληροφορίας και σε γνωστό blog, «κινητοποίησε» τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης (ίσως είναι δείγμα για το τι ποιότητας πληροφορίες, μας παρέχουν οι τηλεοπτικοί δέκτες μας). Οι συνάδελφοι των Αθηνών, απευθύνθηκαν προφανώς στο Αρχηγείο της Αθήνας, το οποίο δεν είχε ιδέα. Εκείνο απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του, οι οποίες επίσης δεν είχαν ιδέα και εν τέλει προκλήθηκε η σχετική αναστάτωση. Τελικώς, όπως πληροφορούμαστε, για την υπόθεση κλήθηκε να καταθέσει ο συντάκτης του κειμένου (το οποίο οφείλουμε να πούμε έφερε υπογραφή), ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθεί και δίωξη.

Όπως επιτάσσει (προφανώς) το Στρατιωτικό τελετουργικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε η τελετή αναχώρησης της Ελληνικής αποστολής στο Κόσοβο, όπου μαζί με τις υπόλοιπες ΝΑΤΟϊκες δυνάμεις θα διαφυλάξουν την τήρηση της τάξης… Πέρα από το σύνθημα (του ΚΚΕ) που υπήρχε στο δρόμο μπροστά στην είσοδο του Στρατοπέδου και το οποίο προφανώς ξέμεινε από προηγούμενη κινητοποίηση των μελών του ΚΚΕ, ουδεμία άλλη αντίδραση ή διαμαρτυρία παρατηρήθηκε ή σημειώθηκε, οπότε και η τελετή ολοκληρώθηκε ησύχως. Και είμαι βέβαιος ότι ολοκληρώθηκε ησύχως, διότι και να ήθελα να αποχωρήσω πριν τελειώσει ήτο αδύνατο, αφού ο μοναδικός δρόμος προς την έξοδο θα άνοιγε μετά το πέρας της στρατιωτικής παρελάσεως…

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι… αυτό ισχύει για το ΝΑΤΟ, το οποίο αφού φρόντισε πρώτα να διαμελίσει την πρώην Γιουγκοσλαβία, τώρα στέλνει δυνάμεις της να επιτηρούν και να διαφυλάττουν την τάξη…

Η «πράσινη διαδρομή», η οποία δεν είναι και τόσο «πράσινη», αν ενθυμούμαι καλώς, θα έπρεπε να είχε τελειώσει αρχές Απρίλη… Έχουμε φτάσει μέσα Μάη κι ακόμη οι εργασίες συνεχίζονται. Βάση του χρονοδιαγράμματος των μελετών (λέμε τώρα), πότε θα ολοκληρωθεί;

Έχει πλάκα Σαββατιάτικα, να σκάσει μύτη ο πρόεδρος και να κάνει επίσκεψη στο Νέο Νοσοκομείο…

.
kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: