Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

"Με αφορμή τα τελευταία πολιτικά γεγονότα"

Πέμπτη, 7 Μάϊος 2009


"Με αφορμή τα τελευταία πολιτικά γεγονότα σκέφτηκα να αποτυπώσω την άποψή μου στο ηλεκτρονικό χαρτί και να την προσφέρω πως ανάγνωση στους επισκέπτες όλως των μπλογκ που θα αποφασίσουν να τη δημοσιεύσουν. Όχι γιατί είμαι κάποιος του οποίου η άποψη μετράει σε κανένα πολιτικό επίπεδο ούτε γιατί πιστεύω ότι κάποιος πολιτικός θα γυρίσει να την...

κοιτάξει όμως γιατί πιστεύω ότι βλέπω κάτι και θέλω να το μοιραστώ με άλλους ανθρώπους.
Ξεκινώντας από το πολίτευμα, θα ήθελα να θυμήσω σε όλους όσους διαβάζουν ότι στην Ελλάδα έχουμε προεδρευόμενη Δημοκρατία. Στις Η.Π.Α. η Δημοκρατία είναι Προεδρική. Στην Κίνα η Δημοκρατία είναι Λαική. Τελοσπάντων όλοι δημοκρατία έχουμε όμως διαφορετικά παραμετροποιημένη.
Στην Κίνα ας πούμε υπάρχει μόνο το Κομουνιστικό κόμμα. Όλα τα άλλα είναι κόμματα που εξαρτώνται από αυτό. Δηλαδή, αν πάει κάποιος να ψηφίσει, ή το κομουνιστικό κόμμα θα επιλέξει ή τη θυγατρική του. Στην Αμερική υπάρχουν δύο παρατάξεις. Οι συντηρητικοί και οι Δημοκρατικοί. Όλοι οι υπόλοιποι συγκλίνουν σε αυτά τα δύο “κόμματα”. Στην Αμερική αν κάποιος δηλαδή ψηφίσει ή τον Κλίντον θα διαλέξει που κάνει πόλεμο στα Βαλκάνια ή τον Μπους που κάνει πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου.
Στην Κίνα, βάσει νόμου κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει το έργο της κυβέρνησης. Είναι παρανομία και καταδικάζεται σε ποινή θανάτου. Στην Αμερική αν κάποιος καταγγείλει πολιτικό πρόσωπο καταλήγει “βάσει άγραφου νόμου” να έχει ως μέλλον τη μνήμη των τηλεθεατών κάποιας χολυγουντιάνικης ταινίας όπως “Οι τρεις μέρες του κόνδορα”.
Τώρα που είδαμε συνοπτικά τι συμβαίνει στην Ανατολή και τη Δύση του κόσμου μπορούμε να μι΄λήσουμε και για την Ελλάδα. Η προεδρευόμενη δημοκρατία της Ελλάδας (αλλά και της Ε.Ε.) προβλέπει από το σύνταγμα ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του, να την προβάλει, να τη δημοσιεύσει κτλ....κτλ.....κτλ..... Ποιός όμως το κάνει επώνυμα; Κανείς. Πού να μιλήσεις στη σημερινή Ελλάδα; Αυτή η Δημοκρατία που μας πλασάρουνε δε θυμίζει ούτε χούντα. Γιατί δηλάδή εδώ που τα λέμε στη χούντα τουλάχιστον σε φυλακίζανε, σε σκοτώνανε ή κάτι αντίστοιχο τέλοσπάντων. Στη σύγχρονη Ελλάδα σε βγάζουν τρελό, σε αποκλείουν από κάθε διαγωνισμό για μια δουλειά -ακόμη και για μη δημόσια θέση- και φυσικά, αν καταγγείλεις πολιτικό πρόσωπο, αυτός βγαίνει λάδι, όλοι το ξεχνάνε και εσύ έχεις μια ευκαιρία ίσως (αν οι δικαστές είναι καλοί μαζί σου) να καταλήξεις φυλακισμένος, οπότε να μπορείς να έχεις μια γωνιά για να κοιμάσαι κι ένα πιάτο φαγητό.
Όοοοοοοχι φίλε μου. Δεν έχει σημασία αν είσαι καθαρός. Αφού καταγγέλεις είσαι ούτως ή άλλως βρώμικος, κομουνιστής, αναρχικός και “άλλα πολλά εμπριμέ” όπως λέει η “σύγχρονη” μούσα. Κι όταν γίνει κάθαρση, από εσένα θα αρχίσουν. Το βατοπέδι, ο Μανούσης, οι Τορ και η Ζίμενς είναι καθαρά από τη φύση τους. Αφού τα δημιούργησαν οι υπεύθυνοι της υγιεινής του τόπου, πώς είναι δυνατόν να είναι βρώμικα;
Τελοσπάντων αυτή είναι η παγκόσμια και η Ελληνική κατάσταση. Οι σύγχρονοι δημοκράτες λένε ότι αν αντιδράς είσαι κομουνιστής όπως ο Στάλιν(μεγάλος κομουνιστής και αυτός. Βέβαια χρείαστηκε να θυσιαστούν ζωές για να γίνει ο υπερσηβηρικός σιδηρόδρομος, άλλα είναι ένα έργο για την ανθρωπότητα) ή εθνικοσοσιαλιστής όπως ο Χίτλερ(μην τα θυμόμαστε τώρα) ή φιλοαμερικάνος όπως ο Σημίτης(βλ. Ίμια) ή ακόμη τρομοκράτης της μέσης ανατολής(δεν τους δικαιολογώ όμως όταν κάποιος δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος). Τώρα ε! γώ έκατσα και σκέφτηκα, “αν ο Στάλιν ήταν κομουνιστής, ο Μπους είναι συντηρητικός, ο Κλίντον δημοκρατικός, οι Καραμανλήδες δεξιοί και οι Παπανδρέου σοσιαλιστές πώς γίνεται να έχουν διαπράξει όλοι εγκλήματα και κανείς τους να μην είναι τιμωρημένος;”
Και έδωσα στον εαυτό μου μια απάντηση. Όταν ο μέσος πολίτης που αισθάνεται καμένος από την οκταετή διακυβέρνηση του ΘΑΣΟΚ πάει και ψηφίζει τη Νέα Δικτατορία+Δαμανάκη το 90 και μόλις καταλάβει το λάθος του ξαναψηφίζει ΘΑΣΟΚ το 93 που τον ξανακαίει και μόλις την πάρει χαμπάρι το 2004 ξαναψηφίζει Νέα Δικτατορία και επιπλέον τώρα που τσουρουφλίστηκε σκέφτεται πως το ΘΑΣΟΚ θα του λύσει τα προβλήματα, τί να σου κάνει η Δημοκρατία;
Και δεν κάνω προπαγάνδα υπέρ κανενός από τα άλλα κόμματα. Ούτως ή άλλως στο ίδιο επιτελείο ανήκουν. Απλώς ίσως την ψήφο κατά συνείδηση πρέπει να τη χρησιμοποιήσει ο Έλληνας ψηφοφόρος πολύ πριν φτάσουμε σε αυτά τα σημεία. Όχι όταν φτάσουμε να βλέπουμε τους κόπους μας να γίνονται μαρουλόφυλλα στη σαλάτα της κάθε οικογένειας Παυλίδη και συνεταίρων. Ας πάρει και κανείς την ευθύνη να ψηφίσει και κανέναν αξιόλογο άνθρωπο.

Κι αν πάλι διαφωνείτε και θέλετε να ψηφίσετε τους ίδιους και πάλι, τουλάχιστον ψηφίστε ακριβώς τους ίδιους, συμπεριλαμβανομένου του Παυλίδη. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουμε τι μας περιμένει και θα προλάβουμε να πάρουμε τα μέτρα μας. Στο κάτω κάτω, αυτοί τα κάνανε σκ... αυτοί να τα καθαρίσουνε."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: