Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Μείωση μισθών στο Δημόσιο!


Σαν λαγό, που προετοιμάζει το έδαφος για μέτρα που θα αφορούν ακόμη και τη μείωση των αμοιβών στον δημόσιο τομέα, είδαν πολλοί τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού και καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Απόστολο Φιλιππόπουλο. «Αφού δεν έχουμε πλέον τη λύση της υποτίμησης του νομίσματος για να μειώσουμε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, θα πρέπει να κινηθούμε προς τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», είπε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ελληνικός σύλλογος αποφοίτων του Manchester Business School. «Θα πρέπει, δηλαδή, να μειώσουμε τις τιμές για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους εταίρους μας, να μειώσουμε το εργατικό κόστος, δηλαδή τις αμοιβές στον δημόσιο τομέα», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος επιχείρησε να εμφανίσει ως «προσωπικές» τις απόψεις του, ωστόσο προκάλεσαν εσωκομματική δυσαρέσκεια. Ο κ. Φιλιππόπουλος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και προφανώς την πρότασή του για μείωση στους μισθούς έχει συμπεριλάβει σε εισηγήσεις του στον Κ. Καραμανλή. Το πρώτο βήμα, που είναι το πάγωμα των μισθών του Δημοσίου για φέτος, έγινε, γιατί να μη γίνει και το επόμενο που είναι οι περικοπές, αναρωτήθηκαν πολλοί χθες.

Αναλύοντας τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ο κ. Φιλιππόπουλος αναφέρθηκε στο «δίδυμο» ελλείμματα προϋπολογισμού και τρεχουσών συναλλαγών και σε ερώτηση για το πώς θα επιτευχθεί η μείωση των αμοιβών, αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα που έλαβε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως είναι ο περιορισμός των υπερωριών, αλλά και λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις. Εξέφρασε, πάντως, τη διαφωνία του με αύξηση της φορολογίας γιατί θα περιορίσει την ανάπτυξη.

Ο Β. Αντώναρος υποστήριξε ότι δεν εκφράζει την κυβέρνηση. «Είναι καλά γνωστό ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση, ποιες εφάπαξ καταβολές αποφάσισε να δοθούν. Είναι συγκεκριμένα πράγματα. Δεν υπάρχει πουθενά μείωση μισθού. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική. Πολύ ξεκάθαρα πράγματα», τόνισε.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: