Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ο Βαγγέλης ξαναχτύπησε. Ο δικός μας Βαγγέλης Πολύζος πάντα επίκαιρος και με το σωστό timing. Στόχος αυτή τη φορά η Ντόρα που τόλμησε να γευματίσει με τον Σουφλιά.

***

Έμπειρος ο Βαγγέλης ξέρει ότι μεταξύ τυρού και αχλαδιού παίρνονται οι μεγαλύτερες πολιτικές αποφάσεις και καταστρώνονται ύποπτα σχέδια.

***

Έτσι λοιπόν βγήκε μ’ένα Καραμανλικό παραλήρημα να μας πει ότι ο Καραμανλής δεν πρόκειται να φύγει αλλά κι αν φύγει, αυτός θα υποδείξει το νέο αρχηγό.

***

Βρε Βαγγέλη, μην είσαι κολλημένος, η εποχή της ειδωλολατρίας πέρασε. Ο δικός σου δεν τα κατάφερε, άστον να ξεκουραστεί. Μην καρφώνεσαι άδικα. Έτσι κι αλλιώς η Ντόρα το πήρε το δαχτυλίδι. Και αυτά τα δαχτυλίδια είναι εισαγόμενα.

***

Κάνε λοιπόν την πάπια, όπως κάνουν και όλοι οι άλλοι, δες πού φυσάει ο άνεμος και πράξε αναλόγως. Πώς θα γίνεις νομάρχης;

***

Το κακό σ’αυτή τη χώρα είναι ότι ούτε να κουραστεί μπορεί ένας άνθρωπος. Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν.

***

Ακούσαμε προχθές ότι ο Τζόρτζεβιτς θέλει να αποσυρθεί. Μαγκιά του. Τα πήρε όλα και φεύγει. Είναι για να κάθεται άλλο; Θα ήταν καλύτερα να σέρνεται στα γήπεδα και να τον γιουχαΐζουν;

***

Ε, Βαγγέλη δεν κατάλαβες ότι όσο κάθεται ο πρόεδρος, τόσο χάνει; Ποια καλύτερη ευκαιρία απ’αυτή; Λέει ότι κουράστηκε, ότι έπαθε υπερκόπωση και την κάνει.

***

Όσο για την Ντόρα τι παράπονο έχεις βρε Βαγγέλη; Ούτε έκανε κόμμα σαν το Σαμαρά ούτε σαν τον Αβραμόπουλο ούτε ξίνισε σαν τον Σουφλιά. Ήταν πιστή στον Καραμανλή, σήκω-κάτσε, κομματική, είναι κι από τζάκι.

***

Τώρα τι κάνουμε με τον Καραμανλή;

Είπαμε, πάει Αμέρικα καθηγητής να διδάξει πως επανιδρύονται τα κράτη. Του κάνουμε κι ένα άγαλμα στον Κολινδρό κι όλα εντάξει.

***

Τι σου τα λέω όλα αυτά φίλε Βαγγέλη; Επειδή ξέρω ότι Βαγγέλης πήγες στη Βουλή, Βαγγέλης γύρισες, επειδή σε τιμώ για το ήθος σου, επειδή δεν σε χάλασε η Αθήνα, επειδή είσαι ακόμη κοντά στον κόσμο.

Δεν θέλω ν’ασχολείσαι με ψιλά γράμματα.

***

Τώρα που δεν έχεις το ζόρι της κομματικής πειθαρχίας βγες και πες τους ότι τα έκαναν μούσκεμα, ότι ο κόσμος υποφέρει, ότι απέτυχαν.

Κι αν δεν σοβαρευτούν όποιον κι αν έχουν αρχηγό δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .



Δεν υπάρχουν σχόλια: