Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» - ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ



..

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
♦ Αλέξης Τσίπρας: Ή δεν θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συμφέροντα

Την ταπείνωση της κυβέρνησης επιδίωξαν οι δανειστές κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Δημιούργησαν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα, απαιτώντας την κατάργηση του ΕΚΑΣ ή ΦΠΑ 23% στην εστίαση, ενώ απέφυγαν τη συζήτηση για το θέμα του χρέους. Απέρριψαν κάθε πρόταση για φορολογία στους έχοντες και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Πολύωρες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ακόμη και τη νύχτα. 

♦ Ομόθυμη απόρριψη των εκβιασμών

Επί ποδός το κόμμα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν περνάνε τα μέτρα από κόμμα και κοινωνία, εκτίμησε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σενάριο εκλογών στο τραπέζι. Τι δηλώνουν στην «Εφ.Συν.» Γ. Κατρούγκαλος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, Χαρά Καφαντάρη και Χρ. Καραγιαννίδης.

♦ ΔΝΤ: Φροντίζουν την πολυτέλειά τους

Το Διεθνές Νομισματικό ταμείο απαιτεί περικοπή συντάξεων στην Ελλάδα, αλλά προσφέρει στους υπαλλήλους του πρόωρη συνταξιοδότηση στα 50 και κανονική στα 62! Πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια η ετήσια αμοιβή της Κριστίν Λαγκάρντ, αφορολόγητα και με ρήτρα πληθωρισμού.

♦ Διεθνής Αμνηστία για συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών Ε.Ε. 

Πάνω από το 75% των συναντήσεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο τελευταίο εξάμηνο ήταν με λομπίστες πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων.

♦ Κανονικά η καταβολή του φόρου εισοδήματος

Σχεδόν δεδομένη θεωρείται η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα τέλη Ιουλίου. Αυτό δεν σημαίνει όμως και μετάθεση των προθεσμιών καταβολής του φόρου εισοδήματος. «Γκρίνια» ΣΕΒ για το φορολογικό πιστοποιητικό.

♦ ΜΜΜ: Έχει και ο επιβάτης δικαιώματα

Με σαφή τρόπο περιγράφεται στη Χάρτα των Δικαιωμάτων του επιβάτη ο τρόπος μεταφοράς κατοικίδιων και ποδηλάτων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του προσωπικού για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

♦ Νέο νομοθέτημα για τα πειθαρχικά των δημοσίων υπαλλήλων

Δεν επιστρέφουν οι επίορκοι, καθώς ο Γίωργος Κατρούγκαλος «παγώνει» την επιστροφή τους, εφόσον δεν υπάρχει πειθαρχική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: