ΠαΣοΚ: Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα


..

ΠαΣοΚ: Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα.Τον καλεί να «σεβαστεί το Σύνταγμα» και να φέρει στη Βουλή την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ καλώντας τον να «σεβαστεί το Σύνταγμα» φέρνοντας την παράταση της δανειακής σύμβασης στη Βουλή.

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «τα έκανε μαντάρα στην υποτιθέμενη «σκληρή» διαπραγμάτευση», το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να πάει πολλά βήματα πίσω. Επαναλαμβάνει δε τη θέση του κόμματος ότι η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να ενταχθεί από τον Ιούλιο σε Μνημόνιο 3».

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης σχολιάζει ότι «τώρα το νέο συνομωσιολογικό σενάριο είναι ότι η νέα κυβέρνηση βρέθηκε παγιδευμένη από την προηγούμενη».

«Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε πού βρέθηκε η χώρα το 2009 και τι συνέβη από το 2010 έως τις εκλογές της 25.1.2015 για να γλιτώσει από την ασύντακτη χρεοκοπία και την απόλυτη καταστροφή. Προφανώς ο κ. Τσίπρας έδινε επί χρόνια - και ιδίως προεκλογικά - υποσχέσεις χωρίς να ξέρει τα δεδομένα» αναφέρεται.

Καλεί δε τον κ. Τσίπρα «αντί συνεπώς να προβάλλει νέες απελπισμένες θεωρίες συνωμοσίας ο κ. Τσίπρας, ας παραδεχθεί την αλήθεια. Και ας σεβαστεί το Σύνταγμα φέρνοντας την παράταση της δανειακής σύμβασης/προγράμματος/μνημονίου στη Βουλή, για να μη προκληθεί και νέα διαπραγματευτική βλάβη στη χώρα τις επόμενες ημέρες».

Προσθέτει μάλιστα ότι «πρώτη φορά εμφανίζεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία που λέει ότι δεν την ενδιαφέρει πώς η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα, αρκεί η ίδια να μη "μολυνθεί " με μια ψήφο ευθύνης.

Πρώτη φορά εμφανίζεται κυβέρνηση που θέτει η ίδια σε αμφιβολία το αν διαθέτει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της στις βασικές διεθνείς δεσμεύσεις της».
ΒΗΜΑ