Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η συμφωνία με σημαντικές διαφωνίες

..

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η συμφωνία με σημαντικές διαφωνίες
Oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με σημαντικές διαφωνίες από την πλευρά της Aριστερής Πλατφόρμας η οποία κατέθεσε μάλιστα και τροπολογία εναντίον της συμφωνίας.

Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής ενέκρινε την πολιτική διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας όμως λόγο στο τελικό κείμενο για ένα δύσκολο και επώδυνο συμβιβασμό.

“Έγινε ένας συμβιβασμός, δύσκολος, σε ορισμένες περιπτώσεις επώδυνος, αλλά σήμερα από καλύτερες θέσεις, με καλύτερες προϋποθέσεις, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να εφαρμόσουμε την άλλη πολιτική που υποσχεθήκαμε και επιδιώκουμε”, αναφέρει το σχέδιο της πολιτικής απόφασης της ΚΕ.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αυστηρές συστάσεις του πρωθυπουργού κατά των βουλευτών που ζήτησαν να τους δοθούν αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.

Με το περιεχόμενο διαφώνησε η Αριστερά Πλατφόρμα που κατέθεσε δική της πρόταση και εκφράζει τη διαφωνία της με τη λίστα Βαρουφάκη. Τονίζει ότι οι κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στα όργανα και ζητάει να εφαρμοστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.

    "Και τα δυο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή ή και αντίθεση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ", επισημαίνεται.

Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από 92 μέλη της ΚΕ σε σύνολο 165 ενώ 68 ψήφισαν υπέρ και 5 λευκό. Στην Αριστερή Πλατφόρμα απάντησε ο Δημ. Παπαδημούλης. "Η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: Να γίνει κόμμα του 35-40 και όχι του 4%. Δημοκρατικό και πραγματικά ενιαίο, όχι ομοσπονδία 'καπετανάτων'", γράφει στο twitter.

Με μεγάλη διαφορά και 102 ψήφους από τους 199 εξελέγη νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κορωνάκης ενώ ο Αλέκος Καλύβης συγκέντρωσε 64 ψήφους.

Παράλληλα, το αίτημα ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την πρόεδρο της Βουλής να μην κοπεί το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου προκάλεσε την ενόχληση του πρωθυπουργού που θέλησε να στείλει μέσω της ΚΕ αυστηρό μήνυμα στην ΚΟ.

"Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας αρνείται πεισματικά να ομολογήσει την προφανή αλήθεια. Η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα στην υποτιθέμενη "σκληρή" διαπραγμάτευση", απαντά το ΠΑΣΟΚ.
http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: