ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΗΡΟΥ: Ο «ΙΑΣΟΝΑΣ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ 36ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΥΣ «ΠΥΡΗΝΕΣ»


..

ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΗΡΟΥ: Ο «ΙΑΣΟΝΑΣ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ 36ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΥΣ «ΠΥΡΗΝΕΣ»

Η 36χρονη που θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ ως περιφερειακό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», συνελήφθη στο σπίτι της στη Σαλαμίνα – Ποιος ο ρόλος του «Ιάσονα» στους «Πυρήνες»
Μια ακόμη σύλληψη για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και του σχεδίου «Γοργοπόταμος», που ετοίμαζαν τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» σε συνεργασία με ποινικούς κρατούμενους για το «χτύπημα» στις φυλακές Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (01/03) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Χειροπέδες πέρασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ σε 36χρονη, η οποία προσήχθη χθες στη ΓΑΔΑ, και αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.
2252674
Ποιος ο ρόλος της 36χρονης
Ως «αγγελιαφόρος» φέρεται να λειτουργούσε η συλληφθείσα, μεταξύ των έγκλειστων που κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και της συνεργάτιδας του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελικής Σπυροπούλου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 36χρονη είχε συναντήσεις στις φυλακές με ηγετικά στελέχη των «Πυρήνων», μετέφερε αλληλογραφία και άλλα πράγματα, ενώ είχε παραδώσει, εκτός των άλλων, και μεγάλο χρηματικό πόσο στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου.
Συλλήψεις φερόμενων συνεργατών του Ξηρού – Ποιος είναι ο «Ιάσονας»
Δυο Έλληνες ηλικίας 39 και 32 ετών συνελήφθησαν το Σάββατο σε έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και του μεγάλου χτυπήματος που ετοιμαζόταν στον Κορυδαλλό.
Ο 39χρονος με το κωδικό όνομα «Ιάσονας», στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος, σύμφωνα με την αστυνομία, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, συνελήφθη το Σάββατο, καθώς δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA τακτοποιήθηκαν σε βόμβες και γιάφκες της οργάνωσης.
«Ο 39χρονος ήταν συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και ένα από τα βασικά μέλη του επιχειρησιακού βραχίονα της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" που θα συμμετείχε στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος" στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το DNA του συλληφθέντος ταυτοποιήθηκε σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις, ενώ μπαινόβγαινε μαζί με τον Ξηρό και την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου στις δύο γιάφκες σε Ανάβυσσο και Λουτράκι. Στις επικοινωνίες της Αγγελικής με τους έγκλειστους "Πυρήνες" είχε τον κωδικό "Ιάσονας" ενώ παράλληλα εξετάζουμε τρία ενδεχόμενα: να έκρυψε τον Ξηρό μετά την απόδραση του, να ταχυδρόμησε το παγιδευμένο δέμα που είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, να ήταν εκείνος που τηλεφωνούσε στα Μ.Μ.Ε. μετά τις βόμβες που έβαζε η τρομοκρατική οργάνωση».
Τα λόγια αξιωματικού της Αστυνομίας «δείχνουν» πόσο σημαντικό ρόλο είχε στους «Πυρήνες της Φωτιάς» ο 39χρονος «Ιάσονας», ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές παρά μόνο για μία τροχαία παράβαση.
Στα χέρια της Αστυνομίας και δεύτερος άνδρας 32 ετών που έπαιζε το ρόλο του ταχυδρόμου, καθώς φέρεται να είναι αυτός που παρέδωσε στην καταζητούμενη συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό ( κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας ( password ), τηλέφωνο επικοινωνίας, 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούνταν στην μεγάλη απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού

Read more: http://www.newsbomb.gr