Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ιδού τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής. Τα... ανακάλυψαν οι Βρετανοί!

..
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ TELEGRAPH
Ιδού τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής. Τα... ανακάλυψαν οι Βρετανοί!

Ενα ιδιαίτερα προκλητικό άρθρο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph η οποία δείχνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα έφτιαξε και το νέο χαρτονόμισμα. Το οποίο είναι φυσικά δραχμές και απεικονίζει το Οδυσσέα Ελύτη.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο που υπογράφει ο Άμπροους Έβανς Πρίτσαρντ, αναφέρεται: «Τα σχέδια για τα νέα χαρτονομισματα της Ελλάδας είναι έτοιμα. Αυτό των 50 δραχμών θα είναι πράσινο και θα φέρει τη φωτογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη – του Μαρξιστή φιλοσόφου, που ήταν ορκισμένος πολέμιος της ιδιωτικοποίησης». Ο Νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης θα βρίσκεται στο πορτοκαλί χαρτονόμισμα των 200 δραχμών, ενώ το ανώτερο χαρτονόμισμα θα είναι αυτό των 10.000 δραχμών, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο υπερπληθωρισμός και να μην προκληθεί μεγαλύτερο σοκ στην χρεωμένη Ελλάδα».

Ιδού τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής. Τα... ανακάλυψαν οι Βρετανοί! 

Σύμφωνα με τον Πρίτσαρντ, μέσα σε αυτό το αστείο, υπάρχει και μια κάποια δόση αλήθειας από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει μια προσωρινή «κατάπαυση του πυρός» με τους πιστωτές της που πηγαίνει μέχρι τον Ιούνιο και έχει παραπέρα. «Κάθε πλευρά έχει συμφωνήσει με κυνισμό να εξαπατάει την άλλη, γνωρίζοντας πως αυτή η ενδιάμεση συμφωνία αποφεύγει την αληθινή φύση της κρίσης στην Ελλάδα και δεν μπορεί να γεφυρώσει το τεράστιο πολιτικό χάσμα». Σημειώνει πως αμφότεροι κέρδισαν χρόνο, αλλά όχι αρκετό.
Ιδού τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής. Τα... ανακάλυψαν οι Βρετανοί!

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε από τους ψηφοφόρους μια παράξενη εντολή όταν του ζήτησαν να απαιτήσει αρκετά πράγματα, αλλά ταυτόχρονα να μην αποχωρήσει από το ευρώ. Έτσι οι αναλυτές δεν γνωρίζουν τι από τα δύο θα υπερισχύσει και αν ο Τσίπρας, τελικά, θα κάνει την μεγάλη στροφή. «Όταν θα κληθεί να αποφασίσει, φοβάμαι πως ο Τσίπρας θα εγκαταλείψει το πρόγραμμά μας, αντί το ευρώ», είπε συνωμοτικά ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρίτσαρντ στο καφενείο της Βουλής, «το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από χρήμα για τους Έλληνες, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος. Μόνο όταν ενταχθήκαμε στο ευρώ, νιώσαμε Ευρωπαίοι. Πάντα υπήρχε μια αμφιβολία πριν από αυτό. Ωστόσο, δεν μπορείς να πολεμήσεις τη λιτότητα, αν δεν είσαι έτοιμος να αγωνιστείς ευθέως με την Ευρωζώνη. Πρέπει να είσαι έτοιμος για την έξοδο. Θα πάρει πολύ χρόνο στο κόμμα για να δεχθεί αυτή την πικρή πραγματικότητα. Το ευρώ ήταν ένα μεγάλο ιστορικό λάθος και όσο πιο νωρίς το ξεφορτωθούν, τόσο καλύτερο θα είναι για τους Ευρωπαίους πολίτες. Μόνο που αυτή δεν είναι η άποψη του κόμματος».

Σύμφωνα με το άρθρο, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως η χρεοκοπία δεν είναι μια απίθανη περίπτωση και κατηγορούν ευθέως την ΕΚΤ που δεν δέχεται τα ελληνικά ομόλογα στερώντας ρευστό από τις τράπεζες. Θεωρούν, δε, πως όλα αυτά γίνονται επειδή στην Ελλάδα αναδείχθηκε μια αριστερή κυβέρνηση, η πρώτη μετά το 1945. Πάντως, υπάρχει ένα δίκοπο μαχαίρι που έχει να κάνει με τις ανησυχίες των επενδυτών που ξέρουν ότι θα χάσουν πολλά αν η Ελλάδα μπει σε δίνη, καθώς θα μιλάμε για μια χρεοκοπία μεγάλων διαστάσεων που μπορεί να τραβήξει πολλούς σαν να ήταν μαγνήτης.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: