Σακελλαρίδης για Eurogroup: Θέλουμε λύση, οι ευθύνες βαρύνουν άλλους πλέον


..
Σακελλαρίδης για Eurogroup: Θέλουμε λύση, οι ευθύνες βαρύνουν άλλους πλέον.Τι είπε ο πρωθυπουργός στην γερμανίδα καγκελάριο.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση στο σημερινό (Παρασκευή) κρίσιμο Eurogroup εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συνιστώντας όμως να «μη βιαζόμαστε». «Οι ευθύνες βαραίνουν πια άλλους» ανέφερε με νόημα.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «εμείς θα θέλαμε να υπάρξει λύση», καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι τα νομοσχέδια που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή. «Πρόκειται για νομοθετικές πρωτοβουλίες που βοηθούν την κατάσταση της ελληνικής οικονομία και κοινωνίας, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος» εξήγησε.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη  ο πρωθυπουργός με την γερμανίδα καγκελάριο έγινε σε καλό κλίμα. «Έκανε σαφή την άποψη του ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει για αμοιβαία επωφελή λύση, τής εξήγησε τα προβλήτα του λαού και πως εκφράστηκε στην κάλπη, και σε τι δεν μπορεί να συμφωνήσει... Έχω την αίσθηση από το εύρος συνομιλίας και μετά τη διαρροή από το EuroWorkingGroup ότι η συνομιλία αξιολογείται θετικά από την ελληνική κυβέρνηση.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές και κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι «ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις τους και τις μη πράξεις του και αν θέλει να βρεθεί λύση... Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ό,τι όφειλε να κάνει δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια κατάσταση που έχει οδηγήσει την κοινωνία εκεί που την έχει οδηγήσει».

«Δεν θέτουμε εμείς τελεσίγραφα. Έχουμε συνηθίσει να μπαίνουν τελεσίγραφα από την άλλη πλευρά. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σε κάποια πράγματα» συνέχισε. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διερωτήθηκε δε αν «κάποιοι θέλουν όντως να βρεθεί λύση η θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους λύση... Να μας πουν, οι ευθύνες αρχίζουν να βαρύνουν τις πλάτες συγκεκριμένων κύκλων στην Ευρώπη. Τα τελεσίγραφα μας θυμίζουν τον Πέτρο με τον λύκο κάθε φορά μάς προειδοποιούν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου... Δεν θέλουμε να έρθει το τέλος του κόσμου, και δεν πιστεύουμε ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου.»

Πηγή: http://www.skai.gr/