Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο θέμα αλλαγής ηγεσίας, πρώτο λόγο έχει ο Πρόεδρος

..
Κυρ. Μητσοτάκης: Στο θέμα αλλαγής ηγεσίας, πρώτο λόγο έχει ο Πρόεδρος.
"Ο πρώτος που έχει λόγο να θέσει το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας του κόμματος είναι ο Πρόεδρος", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το θέμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και τυχόν διεκδίκησή της και πρόσθεσε πως "όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ίδιος έχει τον λόγο".

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Ant1" για την απόφασή του να μην ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο, διευκρίνησε ότι τους λόγους τους εξηγεί στην ανακοίνωσή του και ανέφερε ότιι "του τηλεφώνησα για να τον συγχαρώ. Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας που απολαμβάνει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της. Η συζήτηση για μένα έχει τελειώσει".

Σχετικά με τυχόν εσωκομματικές διαμάχες στο παραπάνω θέμα, σημείωσε ότι δεν είχε καμία επιδίωξη να "δημιουργήσει δυναμική", είχε την επιθυμία "οι βουλευτές να ψηφίσουν ανά διάθεση".

Κάνοντας αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για την Νέα Δημοκρατία, ανάφερε: "Όλοι έχουμε ευθύνες για την ήττα της ΝΔ. Δεν έκρυψα το ότι η ΝΔ υπέστη μία μεγάλη ήττα".

Ο πρώην Υπουργός εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του για το ότι το κόμμα του έχει απήχηση στις μεγάλες και μικρές ηλικίες, αλλά γνώρισε συντριπτική ήττα στην πιο παραγωγική ηλικία, μεταξύ 35 με 50.

Δίνοντας μία ερμηνεία σε αυτήν την ήττα, σημείωσε ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει: "οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την οικονομία να ξεκινήσει κι όχι οι περικοπές" σημειώνοντας ότι ο ίδιος έλεγε τόσο στο εσωτερικό, όσο και στους πιστωτές ότι "Έπρεπε εξ αρχής να πούμε αυτό που η Ευρώπη ήταν έτοιμη να ακούσει, ένα επιθετικό πρόγραμμα για αξιολόγηση στο Δημόσιο και μετά διαπραγματεύσεις".

Στο σημείο αυτό, ο κ.Μητσοτάκης, εκτόξευσε αιχμές κατά της σημερινής κυβέρνησης λέγοντας ότι ο ίδιος "δεν είχε καμία δυσκολία να συνομιλεί με την τρόικα" με την οποία δεν μίλαγε "πίσω από κλειστές πόρτες".

"Το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου, ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με βρίσκουν σύμφωνο", είπε σχετικά με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς για τους βουλευτές που έχουν ενσωματωθεί στην Νέα Δημοκρατία, απάντησε: "Η ΝΔ ήταν και παραμένει μια μεγάλη παράταξη που ενσωματώνει από την παραδοσιακά δεξιά ,μέχρι τις παρυφές της αριστεράς".

Σχετικά με την προσχώρηση του κ.Βορίδη από το ΛΑΟΣ στην Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι "αναγνωρίζει στους ανθρώπους το δικαίωμα να διορθώνουν τα λάθη τους και να προχωράνε".

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: