Ολάντ: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα


..

Τηλεφωνική επικοινωνία σε «θερμό κλίμα» με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, είχε απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπα: «Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα. Θα συζητήσω το όλο θέμα και με την Αγκελα Μέρκελ στην αυριανή μας συνάντηση».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε χαρακτηρίσει την ελληνική επιστολή προς το Eurogroup πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για την εξεύρευση λύσης. «Μια λύση είναι δυνατή και μάλιστα τάχιστα» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς με την ευκαιρία απογευματινής του ομιλίας στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Ο Μανουέλ Βαλς εξέφρασε τη θέληση της Γαλλίας να κάνει κάθε προσπάθεια για τη λύση του ελληνικού προβλήματος λαμβάνοντας υπ'όψιν και τη θέληση του ελληνικού λαού.

Η Γαλλία είναι υπέρ κάθε προσπάθειας για την Ελλάδα «ώστε να εγγραφεί πλήρως και μόνιμα μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ που τόσο έχει ανάγκη» τόνισε.

Ο Μανουέλ Βαλς πρόσθεσε στη συνέχεια ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία «στις τελευταίες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που απηύθυνε γραπτώς στην Ευρώπη ως ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο. Μια λύση είναι δυνατή και μάλιστα τάχιστα» υπογράμμισε ο Μανουέλ Βαλς.
ΕΘΝΟΣ