Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter της διοίκησης της Centcom

 
Κυβερνοεπίθεση από τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους δέχτηκε η σελίδα της Κεντρικής Διοίκησης του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ USCentcom.. στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Twitter. Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού της Centcom στο Twiter, καθώς και τη λειτουργία του λογαριασμού και του καναλιού της στο YouTube.
Οι εικόνες που μεταφορτώθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μέσω Twitter το διάστημα που καταλήφθηκε σήμερα ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM) κατά τα φαινόμενα δεν συμπεριλάμβαναν διαβαθμισμένα ή απόρρητα στοιχεία, ούτε ήγειραν κάποια απειλή για την ασφάλεια, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Οι λογαριασμοί της USCENTCOM στο Twitter και το YouTube δέχτηκαν επίθεση όπως φαίνεται από υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ. Η Κεντρική Διοίκηση συμβάλει στον συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης. έθνος.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: