Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας στο Star: Ξαναζεσταμένο φαγητό το Grexit

 
Χωρίς επιτυχία, συνέχισε, "γιατί είναι οι ίδιοι οι εταίροι που το διαψεύδουν για ένα συγκεκριμένο λόγο: Διότι από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ..
διότι η αλυσίδα που έχει 17 κρίκους χάνει τον ένα κρίκο. Όταν όμως σπάσει ένας κρίκος, διαλύεται η αλυσίδα και κανείς δεν το επιθυμεί αυτό. Ούτε δική μας επιθυμία είναι, ούτε της κυρία Μέρκελ, ούτε κανενός"
"Το περιβόητο Grexit, δηλαδή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ξαναζεσταμένο φαγητό που χρησιμοποιήθηκε για να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό. Έχει όμως πεθάνει, είναι νεκρό και σήμερα κάποιοι προσπαθούν να το αναστήσουν χωρίς επιτυχία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του "στον ενικό" και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Χωρίς επιτυχία, συνέχισε, "γιατί είναι οι ίδιοι οι εταίροι που το διαψεύδουν για ένα συγκεκριμένο λόγο: Διότι από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ διότι η αλυσίδα που έχει 17 κρίκους χάνει τον ένα κρίκο. Όταν όμως σπάσει ένας κρίκος, διαλύεται η αλυσίδα και κανείς δεν το επιθυμεί αυτό. Ούτε δική μας επιθυμία είναι, ούτε της κυρία Μέρκελ, ούτε κανενός"
"Θα έπρεπε να ήμασταν παρανοϊκοί αν είχαμε σχέδιο να διαλύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για ποιο λόγο να το θέλουμε; Να θέλουμε να μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια;" διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρυφή ατζέντα.
"Δεν έχουνε ούτε Plan B, ακριβώς διότι αυτό που εμείς ονομάζουμε Plan A είναι το Plan B στη λιτότητα και στο μνημόνιο. Και μετά τις 25 Ιανουαρίου θα γίνει το Plan A για την Ελλάδα και θα γίνει αποδεκτό και από την Ευρώπη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: enikos.gra

Δεν υπάρχουν σχόλια: