Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η πορνοστάρ με το υψηλότατο IQ, που έζησε έντονα και πέθανε στα 33 της από καρκίνο

MOANA4 
Γεννήθηκε στη Γένοβα. Ο πατέρας της Αλφρέντο, ήταν πυρηνικός φυσικός. Εκείνη στο σχολείο εξέπληττε τους πάντες με τις γνώσεις και την ευρυμάθεια της. Το IQ της..
ξεπερνούσε το 150. θα μπορούσε να γίνει μια επιστήμονας. Δεν το ήθελε. Προτίμησε τον κόσμο του θεάματος και πιο συγκεκριμένα τον κόσμο του θεάματος για ενήλικες. Έγινε η μούσα του Φελίνι, από το κρεβάτι της πέρασε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Ρομπέρτο Μπενίνι, Ο Φαλκάο, ακόμη και ο Μπετίνο Κράξι.

Στα 19 της μετακόμισε στη Ρώμη και άρχισε να εργάζεται σαν μοντέλο. Τα 178 εκατοστά του υπέροχου κορμιού της δεν πέρασαν απαρατήρητα. Το 1985 με παρέμβαση του ιδίου του Μπετίνο Κράξι, προσελήφθη στην κρατική RAI σε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά. Τότε γύρισε και την πρώτη της ταινία πορνό. Ξέσπασε σκάνδαλο στην Ιταλία. Μια πορνοστάρ σε παιδικό πρόγραμμα; Το 1986 την πλησίασε ο Ρικάρντο Σκίκι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης Ιταλικής εταιρίας, παραγωγής ταινιών ενηλίκων. Η φήμη της εκτοξεύτηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη και σύντομα πέρασε και τον Ατλαντικό. Κέρδιζε τα βραβεία του είδους, το ένα μετά το άλλο με αποκορύφωμα την «ειδική μνεία» που έλαβε από την Αμερικάνικη ακαδημία ταινιών πορνό.

 Στο κρεβάτι ήταν ένα ζωντανό ηφαίστειο. Το κορμί της προκαλούσε εμφράγματα, ενώ το υπέροχο πρόσωπο της συνδύαζε την αθωότητα μαζί με την προστυχιά. Όμως τα αδηφάγα ΜΜΕ εκτίμησαν και κάτι ακόμη. Μπροστά τους δεν είχαν ένα ξανθό πανέμορφο αλλά άμυαλο κοριτσόπουλο, που μασούσε τσίχλα και απλά έκανε ωραίο σεξ, αλλά μια ευφυέστατη γυναίκα. Μια σέξι, σοφιστικέ, ανοιχτόμυαλη και κοσμική γυναίκα.

 Στα τέλη του 1993 ο σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερνφελτν, της πρότεινε να είναι το πρόσωπο της νέας του καμπάνιας. Η Μοάνα δέχτηκε με χαρά, όμως το καλοκαίρι του 1994 αρρώστησε. Φριχτοί πόνοι στην κοιλιά, ότι έτρωγε το έκανε εμετό και έχανε συνέχεια βάρος. Οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι το ήπαρ της είχε προσβληθεί από καρκινικά κύτταρα. Και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. Πήγε σε ειδική κλινική στη Λυών και το πρωινό της 15ης Σεπτεμβρίου, η Μοάνα Πότσι, έπαψε να υπάρχει. Πέθανε στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ήταν μόλις 33 ετών.

MOANA2 Η Μοάνα γύρισε περισσότερες από 100 ταινίες πορνό, οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν το 1.000.000 ταινίες, έγινε πρώτο θέμα στα εξώφυλλα τουλάχιστον 50 περιοδικών μόδας και όχι μόνο, ενώ η περιουσία της ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια Ιταλικές λίρες που μεταφράζεται σε σημερινά χρήματα σε 26.000.000 ευρώ. Στη διαθήκη της που συνέταξε αμέσως μόλις έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο άφησε το 40% των χρημάτων της σε πανεπιστημιακά ιδρύματα για την έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.MOANA4
Δεν είχαν περάσει όμως 10 χρόνια από το θάνατο της όταν σύζυγος της σε μια συνέντευξη του στην Ιταλική τηλεόραση άφησε να εννοηθεί ότι «πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία της Μοάνα». Ο Αντόνιο ντι Σιέσκο είπε: «Η Μοάνα μου δεν άντεχε τους πόνους. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου στη Λυών, με δάκρυα πόνου στα μάτια, κράτησε το χέρι μου και μου ζήτησε να την λυτρώσω, να την απαλλάξω από τους φριχτούς πόνους. Μου ζήτησε ευθανασία» Ο Αντόνιο υπονόησε ότι κανόνισε κάποιος νοσοκόμος, έναντι αμοιβής να κάνει μια ένεση με αέρα στη Μοάνα και τελικά να φύγει από εμβολή.

MOANA7Δύο χρόνια αργότερα τον Φεβρουάριο του 2006 έδωσε μεγάλη συνέντευξη ο αδερφός της Μοάνα, ο Σιμόνε, που ζήτησε να ανοίξουν τα αρχεία θανάτου του νοσοκομείου. Λίγο πριν κλείσει η εκπομπή στη RAI, ο Σιμόνε έριξε μια βόμβα που τάραξε την Ιταλική κοινή γνώμη: «Με λένε Σιμόνε, αλλά δεν είμαι ο αδερφός της Μοάνα. Είμαι ο γιος της. Μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και η γιαγιά μου»…
 
News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: