Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σόιμπλε: Επέκταση του προγράμματος μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Σόιμπλε: Επέκταση του προγράμματος μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης 

Σόιμπλε: Επέκταση του προγράμματος μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης.Μπλοκάρει γρήγορη και εύκολη απόφαση για παράταση ο γερμανός ΥΠΟΙΚ...

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτει ως προϋπόθεση για νέα επέκταση του ελληνκού προγράμματος την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.
Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε δηλώνει αντίθετος με το ενδεχόμενο μιας γρήγορης συμφωνίας για περαιτέρω παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης, πέραν της 28ης Φεβρουαρίου.
Οι Financial Times σημειώνουν ότι στο περιθώριο του Eurogroup της Δευτέρας, εκπρόσωποι συναντήθηκαν με τον Γάλλο υπουργό οικονομικών αλλά και τον κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία με ζήτημα την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινή γραμμή για τις ελληνικές συνομιλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση οι περισσότεροι ήταν ανοικτοί να δείξουν κάποια επιείκεια με ανταλλάγματα μεταρρυθμίσεις, αλλά Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήταν πιο σκληρός τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: