Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

“Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ της δόσης” – Τι λέει ο Γ. Βαρουφάκης για το χρέος και τη διαπραγμάτευση

“Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ της δόσης” – Τι λέει ο Γ. Βαρουφάκης για το χρέος και τη διαπραγμάτευση
Το μήνυμα Βαρουφάκη σε εταίρους και αγορές και τι λέει για τη διαπραγμάτευση
- Η Ελλάδα δεν σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις, λέει ο υπουργός Οικονομικών...

- Δεν υπάρχει καμία πρόθεση στην κυβέρνηση για ... επιστροφή στο 2009,τονίζει στους New York Times

Χωρίς αντιπαραθέσεις αλλά σε μια πραγματική διαπραγμάτευση θέλει να μπει η Ελλάδα λέει ο Γ. Βαρουφάκης στους New York Times και ξεκαθαρίζει πως η χώρα δεν θέλει τα 7 δισ. ευρώ της δόσης, “η αποστολή μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου”, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών και υπογραμμίζει ότι η αποστολή είναι “να αναδιαρθρώσουμε το χρέος και την οικονομία για να πάρουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε”.

Ως προς τις διαθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους λέει πως “το μόνο που ζητάμε είναι μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε μια πρόταση που θα ελαχιστοποιήσει το κόστος της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας και θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αναπνεύσει και πάλι μετά τις πολιτικές που δημιούργησαν τεράστια κοινωνική διαφθορά”.

Θέλουμε επενδύσεις δεν ξεπουλάμε τα "ασημικά" της χώρας

Οι New York Times σημειώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων της ΕΕ οι οποίες δεν θέλουν απομειώσεις που θα κοστίσουν στους φορολογούμενους τους, δεν θα συμβεί αυτό λέει ο Γ. Βαρουφάκης και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα γνωρίσει ένα ατύχημα και δεν θα υποχρεωθεί να βγει από την Ευρωζώνη, επαναλαμβάνοντας ότι το ευρώ είναι σαν το τραγούδι των Eagles “Hotel California”: μπορείς να κάνεις τσεκ άουτ κάθε στιγμή, αλλά ποτέ δεν μπορείς να φύγεις”.

“Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η χώρα γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για τις ξένες άμεσες επενδύσεις, αλλά δεν ενδιαφερόμαστε σε αναγκαστικές πωλήσεις ή στο ξεπούλημα των ασημικών της οικογένειας”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας μάλιστα πως η αναταραχή που προκλήθηκε στις αγορές τα πρώτα 24ωρα απ' την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης θα είναι πρόσκαιρη:
“Μόλις οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις που έρχονται από την κυβέρνηση είναι λογικές, συνεργατικές και θεραπευτικές, περιμένουμε οι τιμές των μετοχών να ανακάμψουν”.

Πηγή NewYorkTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: