Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΟΧΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με τρόικα

Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με τρόικα
 
Δεν έχουμε κάποιο πλάνο για συνεργασία με την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ....

«Με μια τριμερή επιτροπή ενταγμένη στο πρόγραμμα που έχουμε απορρίψει και που σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι σαθρά δομημένη επιτροπή, δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, έπειτα από τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να είναι βαθιές, χωρίς φόβο και πάθος και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα.
Ο Γ. Βαρουφάκης υπογράμμισε παράλληλα ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια, αλλά αυτό που δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια, όπως είπε, είναι ο αποπληθωρισμός και το μη βιώσιμο χρέος.
Νωρίτερα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είχε τονίσει ότι με μονομερείς ενέργειες δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να μην χαθούν όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.
Πρόσθεσε επίσης ότι «εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει την στάση της και τότε μπορούμε να προχωρήσουμε», υπογραμμίζοντας ότι τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: