Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μόσχα: Πιθανότητα οικονομικής βοήθειας αν η Αθήνα το ζητήσει

Αντόν Σιλουάνοφ  

Μόσχα: Πιθανότητα οικονομικής βοήθειας αν η Αθήνα το ζητήσει.«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, γι' αυτό εάν ..
υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, οπωσδήποτε θα το εξετάσουμε»

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοια συζήτηση, αλλά εφόσον προκύψει, η Ρωσία θα εξετάσει τη δυνατότητα παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα», αναφέρει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ σε αποκλειστική δήλωσή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, γι' αυτό εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, οπωσδήποτε θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, αυτά είναι όσα μπορώ να πω», είπε ο κ. Σιλουάνοφ στο αμερικανικό δίκτυο.

To αμερικανικό δίκτυο δημοσιεύει τις σχετικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο «Η Ρωσία τείνει κλάδο ελαίας στην Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σιλουάνοφ ομολόγησε ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τη Ρωσία, ωστόσο οι ρωσικές εταιρείες και το σύστημα πληρωμών κατόρθωσαν να προσαρμοστούν. «Το ρούβλι εξασθένησε, αλλά η ζωή συνεχίζεται», παρατήρησε ο Α. Σιλουάνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι μεγαλύτερη αρνητική επίδραση και από τις κυρώσεις είχε στη ρωσική οικονομία η πτώση της τιμής του πετρελαίου, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: