Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μπαλτάκος: «Πιο κέντρο, πεθαίνεις» είναι η ΝΔ

bba85b28fed42028391ec0e06940d64f 

Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί με καταγγελίες για σχέσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο Βήμα Fm, κατέθεσε..
τη δική του άποψη για του που βρίσκεται η ΝΔ και που πρέπει να πάει.

Ο κ Μπαλτάκος προφανώς βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο μέτωπο από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ασκούν κριτική για έναν ακροδεξιό πολιτικό λόγο που έχει υιοθετήσει το κόμμα τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά για την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος ότι «Πιο Κέντρο δεν γίνεται. Πεθαίνεις».

Μάλιστα σημείωσε ότι δεν αναγνωρίζει το κέντρο ως ιδεολογικό χώρο αλλά ως «κατάσταση». Υπο αυτή την έννοια δεν δέχεται ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ κινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκφράζοντας περισσότερο. «Οι ψηφοφόροι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ήταν εκδικητικοί, όχι γιατί υπάρχει κάποια ιδεολογία. Διότι το Κέντρο είναι κατάσταση και όχι ιδεολογία» ήταν η δήλωσή του.

Ο κ Μπαλτάκος αναφέρθηκε και στο κόμμα που ο ίδιος σκόπευε να δημιουργήσει με το όνομα «Ρίζες». Σημείωσε ότι σε λίγο να θα ξανακινήσουν οι συζητήσεις αφού ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρή ανάγκη ύπαρξης του κόμματος. Ο λόγος είναι ότι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ Μπαλτάκο δεν υπάρχει κάποιο δεξιότερο κόμμα με το οποίο η ΝΔ να μπορεί να συνομιλήσει. Δε γνωρίζουμε βέβαια αν κάποιο καιρό πριν θεωρούσε πως ίσως να υπάρχει δυνατότητα συνομιλίας με τη Χρυσή Αυγή και για αυτό το λόγο να επιχείρησε τέτοιες συνομιλίες. Πάντως αυτό που ο ίδιος οραματίζεται για την Ελλάδα είναι το να υπάρχει ένα «κανονικό δεξιό κόμμα, όπως οι Ιταλοί έχουν τους Χριστιανοδημοκράτες».
http://www.rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: