Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ευρωπαϊκό βραβείο σε ελλην εταιρίες για τη διεθνοποίησή τους.

Ευρωπαϊκό βραβείο σε ελληνικές εταιρίες για τη διεθνοποίησή τους. Δύο ελληνικές εταιρίες διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία του Enterprise ..
Europe Network που διοργάνωσε η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για την Campervan Rental Services και την ARKAS Travel Services, οι οποίες χάρη στη μεσολάβηση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλη του Enterprise Europe Network – Hellas,  αποφάσισαν να συνεργαστούν με την γερμανική TMTM Touristik, που δραστηριοποιείται  στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Οι εταιρίες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης Mission for Growth που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις αρχές του 2013 ως πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αντόνιο Ταγιάνι. Ως αποτέλεσμα αυτών των επαφών η γερμανική εταιρία  διαβλέποντας ότι οι προοπτικές ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα είναι υψηλές, συμφώνησε να συνεργαστεί με την Campervan Rental Services με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού μικρών αυτοκινούμενων βαν και με την ARKAS Travel Services με σκοπό την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι εταιρίες βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή βράβευσης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που συνεργάστηκαν με την υποστήριξη του δικτύου Enterprise Europe Network, αποσπώντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Νέοι Ορίζοντες”. Η βράβευση έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσία μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διπλωματών και υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από ανεξάρτητη επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και δημοσιογράφους, με κριτήρια τον βαθμό διεθνοποίησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων και τον αντίκτυπό τους στην τοπική οικονομία.

Σχετικά με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ είναι ένας οργανισμός παροχής υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα ερευνητικά εργαστήρια όλης της χώρας. Αποστολή του είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και εργαστηρίων μέσω της σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή, της προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και της διεθνικής συνεργασίας. Ξεκίνησε τη δράση του το 1991 ως πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών (ΣΕΒ), μετέπειτα και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Έκτοτε αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες που οδηγούν στην ανάπτυξη τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και οργανισμών. Επιλέγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένα από τα Innovation Relay Centers (IRC) της Ε.Ε. με στόχο την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και την υποστήριξη της διεθνικής τεχνολογικής συνεργασίας (1995-2008) και συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας ως μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων Enterprise Europe Network (2008-σήμερα).

Παράλληλα, από το 1999 η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας αναθέτει στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ τον ρόλο του Εθνικού Σημείου Επαφής (National Contact Point) για τα Προγράμματα Πλαίσιο για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη και για το Horizon 2020, λειτουργώντας ως επίσημος φορέας πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Σχετικά με το Enterprise Europe Network- Hellas

Το Enterprise Europe Network – Hellas (www.enterprise-hellas.gr), μέλος του ομώνυμου ευρωπαϊκού δικτύου από το 2008, είναι ένα δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το έργο του δικτύου υλοποιείται από μια κοινοπραξία 12 οργανισμών κατανεμημένων σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας και διεθνούς συνεργασίας και διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων. Αποστολή του Enterprise Europe Network - Hellas είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: