Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Θεοδωράκης:θα πούμε ποιος πρέπει να κυβερνήσει

 
Θεοδωράκης: Προεκλογικά θα πούμε ποιος πρέπει να κυβερνήσει - Ώς τα 60 μου στην πολιτική.Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε επίσης ότι Το Ποτάμι ..
προτείνει τη διπλή ψήφο, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, και αλλαγές στη βουλευτική ασυλία. Το Ποτάμι θα κάνει συγκεκριμένη πρόταση σε Σαμαρά και Τσίπρα.
«Το Ποτάμι θα πει πριν τις εκλογές από ποιους θα πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος» δεσμεύτηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για τα ονόματα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή, ανέφερε ότι «να μη βιάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ονόματα υπουργών, ο λαός δεν έχει μιλήσει ακόμα.»

«Ο κόσμος αυτή τη στιγμή, δεν θέλει να κυβερνηθεί από παιδιά του κομματικού σωλήνα. Δεν πιστεύω ότι με 10 – 20 χρονιά στον κομματικό σωλήνα δικαιούσαι να γίνεις υπουργός, ούτε ότι μόνο τα διπλώματα κάνουν τους υπουργούς, κυρίως η δουλειά τους κάνει» υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος, τονίζοντας ότι πρέπει οι βουλευτές να έχουν δικαίωμα εκλογής μόνο για δύο θητείες. «Θα μείνω στην πολιτική άλλα 8 χρόνια, μέχρι τα 60 μου» αποκάλυψε.

«Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι έρχονται οι καλοί και δεν υπάρχει λόγος αλλαγών (...)» τόνισε. Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε επίσης ότι Το Ποτάμι προτείνει τη διπλή ψήφο, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, αλλαγές στη βουλευτική ασυλία και να υπάρξουν πραγματικά ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες είναι όπως είπε, διαλυμένες σήμερα. «Η κοινωνία πρέπει να ενισχύσει νέες πολιτικές δυνάμεις» πρόσθεσε.

Για τις επαφές που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε και με Σαμαρά και με Τσίπρα, για να δούμε κάποια σημεία επαφής παρά τις διαφωνίες μας» αποκαλύπτοντας ότι «έχουμε συγκεκριμένη πρόταση να κάνουμε και στους δυο, η χώρα δεν θα προχωρήσει χωρίς μικρές και μεγάλες συνεννοήσεις».
Διευκρινίζοντας τι σημαίνει «διπλή ψήφος» ανέφερε ότι «πρέπει να κόψουμε τη χώρα σε μικρές περιφέρειες, ψηφίζεις τοπικά τον καλύτερο, και στην εθνική λίστα ψηφίζεις κόμμα. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη της κοινότητας» ανέφερε.

«Δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από την καλή διάθεση του πολιτικού συστήματος» εξήγησε, ενώ τάχθηκε κατά των διορισμών «για να μην μάς έρθει μετά πάλι το μπουγιουρντί». Όπως εξήγησε ο ιδρυτής Του Ποταμιού «πρέπει να απελευθερώσουμε την ιδιωτική οικονομία, με μεγάλα έργα μέσω ΕΣΠΑ, και φοροελαφρύνσεις ειδικά στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή, χρειάζονται 150 υπογραφές για να κάνεις σήμερα εξαγωγική επιχείρηση.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος μέτριος για να εξυπηρετεί σχεδιασμούς. «Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να στέκεται στο εξωτερικό, να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη» σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: