Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ν.Δένδιας:«Η πρώτη κατοικία του Έλληνα ..προστατευθεί»

Νίκος Δένδιας: Η πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη θα προστατευθεί.Για τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια μίλησε στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ fm, ο ...
Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας, πως η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία ως προς αυτό, ενώ ταυτόχρονα, αναφερόμενος στα "κόκκινα" δάνεια, γενικότερα, έκανε λόγο για Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας των έντιμων δανειοληπτών και «όχι όσων πλούτισαν, έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, τα έβαλαν στην άκρη, πτώχευσαν οι επιχειρήσεις τους και απαιτούν τώρα από τον Έλληνα φορολογούμενο να έρθει αυτός να πληρώσει τη νύφη» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Μετά τη ρύθμιση για το θέμα των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων θα ακολουθήσει η ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια.

Η πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη θα προστατευθεί έτσι κι αλλιώς. Δεν χρειάζεται σε αυτό να αγωνιά κανείς.

Αυτό που επιδιώκει η Κυβέρνηση είναι ένα πλαίσιο ρεαλιστικό και νομοτεχνικά σύγχρονο. Αλλά όσον αφορά γενικά για τα "κόκκινα δάνεια", μιλάμε για την προστασία των εντίμων συναλλασσομένων, όχι όσων πλούτισαν, έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, τα έβαλαν στην άκρη, πτώχευσαν οι επιχειρήσεις τους και απαιτούν τώρα από τον Έλληνα φορολογούμενο να έρθει αυτός να πληρώσει τη νύφη. Αυτό δεν γίνεται...» είπε ο Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: