Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Στην Πιερία κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με τον πρόεδρο Β.Έξαρχο

http://www.toxrima.gr/wp-content/uploads/2013/01/xorafia-xrgr-600x204.jpg Στην Πιερία κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Έξαρχο.Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει όλους τους πληγέντες γεωργούς.Ο ΕΛΓΑ ..
θα αποζημιώσει όλους τους πληγέντες γεωργούς διαβεβαίωσε από την Πιερία όπου βρέθηκε χθες ο πρόεδρος κ. Βασίλης Έξαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Αργύρη Μποτό. 
Οι κ.κ. Έξαρχος και Μποτός βρέθηκαν χθες στο παλιό Ελευθεροχώρι για να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών κάνοντας λόγο για πραγματικά μεγάλη ζημιά.
Παρόντες κατά την επίσκεψη της διοίκησης και των εκτιμητών, προϊστάμενων και τμηματάρχη του ΕΛΓΑ στην Πιερία ήταν οι βουλευτές Γ. Κωνσταντόπουλος, Α. Μάνη και Δ. Χριστογιάννης και εκπρόσωπος του υφυπουργού Παιδείας Κ. Κουκοδήμου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο απερχόμενος και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Β. Πολύζος και Β. Λαγδάρης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Π. Ελευθεροχωρίου Γ. Σιδηρόπουλος και αρκετοί γεωργοί.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε χωράφια με ροδάκινα, καπνά, ελιές και άλλες καλλιέργειες, διαπιστώνοντας το μεγάλο μέγεθος της φυσικής καταστροφής. Αυτό που σημειώθηκε από τον κ. Έξαρχο, προτού αναχωρήσει για την επόμενη αυτοψία στις Σέρρες, ήταν η άμεση κινητοποιήσεων των εκπροσώπων του τόπου και η επικοινωνίας τους με τον ΕΛΓΑ.
Ο Βασίλης Έξαρχος
http://www.toxrima.gr/wp-content/uploads/2013/01/xorafia-xrgr-600x204.jpg 
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε ότι το μέγεθος της ζημιάς στην περιοχή είναι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό και ζήτησε την συνεργασία των τοπικών φορέων για να ολοκληρωθούν γρήγορα οι εκτιμήσεις και τα πορίσματα.
«Είχαμε πληροφορηθεί από τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες της περιοχής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Πιερίας ότι οι τελευταίες μεγάλες χαλαζοπτώσεις είχαν δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή της Πιερίας σε μεγάλη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης αυτής εδώ που βρισκόμαστε που θεωρείται κάτι σαν το επίκεντρο της ζημίας. Επιβεβαιώνεται από την επίσκεψή μας ότι υπάρχει ζημία και είναι σε μεγάλα ποσοστά.
Εμείς έχουμε ξεκινήσει άμεσα την εκτίμηση των ζημιών, τα συνεργεία είναι ήδη εγκατεστημένα στην Πιερία. Θα συνεχίσουν τις επόμενες μέρες ανάλογα με την προτεραιότητα των προϊόντων και θα ολοκληρώσουν με χρονοδιάγραμμα που εξαρτάται από τον αριθμό των δηλώσεων που θα κατατεθούν. Δεν μπορούμε να σας το πούμε αυτή τη στιγμή διότι θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί.
Θέλω όμως να προσθέσω κάτι, με βάση σχόλια που ακούγονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο ΕΛΓΑ, όσο κι αν είναι το ύψος των αποζημιώσεων και όχι μόνο στην Πιερία αλλά σε όλη τη χώρα, έχει τους πόρους για να πληρώσει. Για αυτό ζητήσαμε από τα στελέχη μας να είναι αντικειμενικά στις εκτιμήσεις τους. η ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του ΕΛΓΑ είναι αρμοδιότητα της Διοίκησης, που έχει διασφαλίσει τους πόρους για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις.

Θέλουμε την συνεργασία των τοπικών φορέων για να κάνουμε γρήγορα τις εκτιμήσεις, να ολοκληρώσουμε την αποστολή των πορισμάτων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε με την πληρωμή των αποζημιώσεων τους παραγωγούς, που θα περάσουν δύσκολες μέρες. Το κατανοούμε και από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: