Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Απέτυχε να σχηματίσει ευρωομάδα η Μαρίν Λεπέν

http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDE0LTA1LTI4LzM0LzIxMTUxNjQyLmpwZw%3D%3D&t=635369004736374300&w=300&h=204 Με αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της προέδρου του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν να συγκεντρώσει αρκετά..
ευρωσκεπτικιστικά κόμματα ώστε να σχηματίσει μια κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αυτό ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Ολλανδός σύμμαχός της, Γκερτ Βίλντερς.

"Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σχηματίσουμε μια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έξι άλλα κόμματα", δήλωσε ο Βίλτερς όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Η Μαρίν Λεπέν και ο Γκερτ Βίλντερς είχαν καταλήξει σε συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να "καταστρέψουν εκ των έσω" την Ε.Ε.

Για τον σχηματισμό μιας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία εκτός των άλλων μπορεί να τύχει μεγαλύτερης προβολής και κυρίως επιχορήγησης, απαιτούνται τουλάχιστον 25 βουλευτές (από ένα σύνολο 751 στην ευρωβουλή ) από επτά διαφορετικές χώρες.

Η αντίπαλη ευρωσκεπτικιστική ομάδα που περιλαμβάνει το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ και το ιταλικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο κατάφεραν να διαμορφώσουν συμμαχία την περασμένη εβδομάδα, καθώς πήραν μαζί τους μια ευρωβουλευτή που εξελέγη με το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.

Η διορία για το σχηματισμό ομάδας λήγει σήμερα για τα κόμματα στην Ευρωβουλή. Σε διαφορετική περίπτωση θα χαρακτηριστούν ως ανεξάρτητα μέλη στο κοινοβούλιο.
http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: