Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κουρά μεγαλόσχημης μοναχής στην Κατερίνη


14.05.2014 Τοπικά
Τη Δευτέρα το απόγευμα τελέστηκε κουρά μεγαλόσχημης μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού. Νωρίτερα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του...
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Στην ακολουθία έψαλαν μέλη των Γυναικείων Αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως, συγκεκριμένα αδελφές των Ιερών Μονών Παναγίας Μακρυράχης, Αγίου Αθανασίου Κολινδρού και Αγίων Ιωακείμ και Άννας Κολινδρού. Μετά τον εσπερινό, τελέστηκε η μεγαλοσχημία της αδελφής Αγαθοκλήτης, η οποία μετονομάστηκε σε Αγαθονίκη, προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημαίνουσα θέση του μοναχισμού μέσα στην Εκκλησία, τονίζοντας ότι, ιδιαίτερα στις μέρες μας, ένας από τους βασικούς σκοπούς του μοναχισμού είναι να βοηθά τους ανθρώπους στην πνευματική του ζωή, βρισκόμενος πάντοτε σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία. Ακολούθως, κάλεσε τη νέα μεγαλόσχημη μοναχή Αγαθονίκη να ομοιάσει τον προκάτοχό του Μητροπολίτη Αγαθόνικο, ο οποίος έζησε ως μοναχός, με την απλότητα και την αγαθότητα που τον διέκρινε, αποσπώντας την εκτίμηση και τον σεβασμό του ποιμνίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: