Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Εως τις 11 Ιουνίου η απολογία Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Εως τις 11 Ιουνίου η απολογία Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ
Ενώπιον του αρεοπαγίτη ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη θα απολογηθεί μέχρι τις 11 Ιουνίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας....
Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε άτομα εκ των οποίων και στελέχη του ΣΔΟΕ κατέθεσαν συμπληρωματικά ως μάρτυρες κάτω από άκρα μυστικότητα στον ειδικό ανακριτή, προκειμένου να διασταυρωθούν  συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέονται με τις αξιόποινες πράξεις, καθώς εκτιμάται ότι το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει στο φάκελο της δικογραφίας είναι ολοκληρωμένο.
Στη δικογραφία του κ. Παπακωνσταντίνου έχουν ενταχθεί και συναφείς υποθέσεις-δικογραφίες των μη πολιτικών προσώπων που εκκρεμούν στους οικονομικούς εισαγγελείς και αφορούν σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσαλαγανίδης πήρε από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ενέταξε στην δικογραφία του κ. Παπακωνσταντίνου, ως συμμέτοχους  τα ξαδέλφια του  Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της  Συμέων Σικιαρίδη, που  από τη την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολάρια και τον Ανδρέα Ρωσσώνη. Και οι τρεις είχαν εξεταστεί ως ύποπτοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.
Αντίθετα, στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένουν  οι δικογραφίες που αφορούν στους  πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: