Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο Μπερλουσκόνι ή αλλιώς «Τεφλόν Ντον» ήταν μέλος της μαφίας από το 1974!

Ο Μπερλουσκόνι ή αλλιώς «Τεφλόν Ντον» ήταν μέλος της μαφίας από το 1974!

Δείτε τον Μπερλουσκόνι με ιατρική ρόμπα στο κέντρο για ηλικιωμένους - Δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε πως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας βοηθήθηκε από την Κόζα Νόστρα (σικελική μαφία) ώστε να χτίσει την περιουσία.... του και την πολιτική του καριέρα

Την ώρα που ο 77χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απαθανατίστηκε εν ώρα εργασίας στο κέντρο για ηλικιωμένους φορώντας λευκή ιατρική ρόμπα, το δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε πως ο πρώην Καβαλιέρε βοηθήθηκε από την ιταλική μαφία ώστε να χτίσει την περιουσία του και την πολιτική του καριέρα.
Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση από το περιοδικό Chi, της φωτογραφίας του στον προαύλιο χώρο του κέντρου υγείας «Ιερή Οικογένεια» και μετά τις δηλώσεις του όπου υποστηρίζει ότι έχει εντυπωσιαστεί από το έργο των υπαλλήλων του κέντρου, τονίζοντας ότι σκοπεύει να προσφέρει πολλά, το δικαστήριο της Ρώμης επιβεβαιώνει όσα πολλοί υποπτεύονταν.

Ο άλλοτε ισχυρότερος άνδρας της Ιταλίας, με το ψευδώνυμο Τεφλόν Ντον, συνεργάστηκε με την Κόζα Νόστρα ώστε να δημιουργήσει την τεράστια περιουσία του και να χτίσει την πολιτική του καριέρα.
Παρότι ο ίδιος πάντοτε διέψευδε κάθε αναφορά στις επαφές του με τη μαφία, το ανώτατο δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε ότι επί 18 έτη από το 1974 έως το 1992, ο πρώην γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ’Ούτρι, ο οποίος καταδικάστηκε για σχέσεις με τη μαφία, ήταν « ο εγγυητής της συμφωνίας του Μπερλουσκόνι με την Κόζα Νόστρα».
Όπως αναφέρει ο Independent, ο εισαγγελέας Αουρέλιο Γκαλάσο υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου εκείνης η συνεργασία μεταξύ του Μπερλουσκόνι και της μαφίας, για την οποία μεσολάβησε ο Ντελ’Ούτρι, πραγματοποιήθηκε με «εθελοντικό τρόπο και πλήρη επίγνωση».

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας προ ημερών επιτέθηκε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rai, αναφέροντας πως οι τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται προωθούν τη μαφία, αν και στο παρελθόν το σήριαλ για τον αρχινονό Τοτό Ριίνα, «Il capo dei capi», που μεταδιδόταν από κανάλι ιδιοκτησίας του, είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια.
Όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με την ιταλική La Stampa, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότειναν το 2011 στις ΗΠΑ να βοηθήσουν ώστε να πέσει ο Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με το βιβλίο «Stress Test» του Αμερικανού πρώην υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ιθύνοντες της ΕΕ του πρότειναν να στηρίξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.
Όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα, «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι».
http://www.e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: