Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Από την Ιερά Μητρόπολη, το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και το Ραδιοφωνικό σταθμό Skai Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Νοσοκομείου Κατερίνης


Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 Τοπικά
Την δεύτερη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στην κεντρική πλατεία της...
πόλης το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό skai Κατερίνης. Φέτος, στην μεγάλη αυτή προσπάθεια προστέθηκαν επίσης η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καθώς και το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.
Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και δεκτά γίνονται όλα τα φάρμακα (σε ισχύ και ληγμένα) καθώς και υγειονομικό υλικό.
Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Πιερίας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Ο διοικητής αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση που έτυχε από το κοινό η συγκέντρωση φαρμάκων κατά την περυσινή χρονιά, ανταπόκρισή που, όπως είπε, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου απέδωσε τα μέγιστα σε ανέργους, ανασφάλιστους και γενικά σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας» ανέφερε ο διοικητής επισημαίνοντας ότι χάρη στην προσφορά των συμπολιτών μας, το Κοινωνικό Φαρμακείο διαθέτει πλειάδα φαρμάκων, από φθηνά μέχρι πολύ ακριβά, που φθάνουν μέχρι και χίλια ευρώ του κουτί.

Όπως είπε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αγόρασαν καινούρια φάρμακα προκειμένου να τα προσφέρουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο. «Φέτος δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην προσπάθεια και πεποίθησή μας είναι ότι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας θα είναι ακόμη πιο θερμή» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης αναγνωρίζοντας τη σημαντική βοήθεια που έχει να επιτελέσει τόσο η Εκκλησία όσο και το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης Διονύσιος Γκόλιας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας να σταθεί διαχρονικά δίπλα στους άπορους συμπολίτες μας. Όπως είπε, και η Εκκλησία από την πλευρά της θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις ώστε να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί οι πιστοί στις κατά τόπους εκκλησίες όπου και εκεί γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων με τελικό αποδέκτη το Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου. «Ιδιαίτερα στα χωριά, όποιος θέλει μπορεί να φέρει τα φάρμακα κατά το πρωί της Κυριακής κατά τη Θεία Λειτοργία», ανέφερε ο πατέρας Διονύσιος.

Με το δικό τους αντίσκηνο θα βρίσκονται στην πλατεία Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, όπως ανέφερε ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, Δημήτρης Καταρτζής. Επιπλέον οι Σαμαρείτες έχουν αναλάβει να μεταφέρουν τα φάρμακα από τις κατά τόπους εκκλησίες στο Κοινωνικό Φαρμακείο. «Σε μία περίοδο που το κράτος αδυνατεί να βοηθήσει, τα προβλήματά μας θα λύνονται μέσω της συνεργασίας» ανέφερε επίσης ο αρχηγός των Σαμαρειτών.

Τέλος η δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Skai Στέλλα Χαλκίδου ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που συμβάλουν καθοριστικά προβάλλοντας την προσπάθεια η οποία ήδη από πέρυσι στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι και φέτος ο κόσμος θα ανταποκριθεί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο συγκεντρώνει εκτός των φαρμάκων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα αυτά έχουν λήξει. Ειδικά για τα τελευταία ακολουθείται, όπως είπε ο διοικητής νόμιμη διαδικασία απόσυρσης καθώς η επιβάρυνση που προκαλούν στο περιβάλλον είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από τα αστικά λύματα. Ανέφερε επίσης ότι ληγμένα φάρμακα συγκεντρώνουν και τα φαρμακεία προκειμένου να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη φιλική διαδικασία απόσυρσης και καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: