Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Πάνω απ' όλους μας ο Παναθηναϊκός»


Κωνσταντίνου, Μπαϊράμι, Νταμπίζας

Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013

Ο Νίκος Νταμπίζας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του Εμίρ Μπαϊράμι, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, καθώς στην πρώτη παρουσίαση ο τεχνικός διευθυντής του “τριφυλλιού” έλειπε στο....
εξωτερικό και τόνισε πως πρέπει ο κόσμος να βάλει την αγάπη του για την ομάδα πάνω από πρόσωπα. Ευκαιρία να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του Σουηδός άσος, Εμίρ Μπαϊράμι.
Κωνσταντίνου, Μπαϊράμι, Νταμπίζας Κωνσταντίνου, Μπαϊράμι, Νταμπίζας 
Κατά την παρουσίαση του ο Νίκος Νταμπίζας αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της ομάδας, ενώ ξεκίνησε δίνοντας συλλυπητήρια στον Μάριο Γκαλίνοβιτς για τον χαμό της κόρης του(“ Θέλω να πω συλλυπητήρια στον Μάριο Γκαλίνοβιτς για τον χαμό της κόρης του. Αυτό είναι κάτι άσχημο και η σκέψη μας είναι μαζί του”). Στην συνέχεια εξήγησε το πλάνο που έχει ο ίδιος μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου, ενώ χαρακτήρισε ως απόλυτα λογικές τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του (“ Δεν είναι ιδανικότερο για τον κόσμο ότι έχω παίξει στον αιώνιο αντίπαλο και αυτό είναι λογικό. Αν κάποιος δεν με αποδέχεται επειδή αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό, το σέβομαι”).
Επίσης ρωτήθηκε για τις μεταγραφές και τις αποδεσμεύσεις:
«Είναι μέρος της δουλειάς μου οι αποχωρήσεις, όσο δυσάρεστο και αν είναι και οφείλω να εκπληρώσω τον ρόλο μου. Η ομάδα έχει υπέρβαρα συμβόλαια που τρέχουν από άλλες εποχές. Αυτό έχει αλλάξει. Εμείς οφείλουμε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα φθηνότερη και εξίσου ανταγωνιστική. Έχω συζητήσει με τον προπονητή και έχουμε μία εικόνα ποιους θέλουμε να κρατήσουμε και ποιους όχι. Δεν θα τους ονοματίσω δημόσια, γιατί αυτή είναι η αρχή μου, να το μάθουν πρώτα οι ποδοσφαιριστές. Πέρυσι η ομάδα είχε ένα πολύ υψηλό μπάτζετ με βάση τα νούμερα και τερμάτισε 6η. Δεν είναι κολακευτικό για τον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να αντιληφθούν ότι μία ομάδα με τόσο μεγάλο μπάτζετ, τερμάτισε 6η. Δεν είναι εύκολο να πεις στον άλλο ότι απέτυχε, αλλά νομίζω είναι ειλικρινές και αληθινό», ενώ μίλησε και για την “Λεωφόρο” (“Η ομάδα έπαιζε σε ένα γήπεδο που κανείς δεν θεωρούσε έδρα. Αυτό αλλάζει άρδην και ο Παναθηναϊκός γυρίζει σπίτι του”) αλλά και το “Απήλιον” (“ Το νέο μας προπονητικό κέντρο, μακροπρόθεσμα είναι μία επένδυση. Υπάρχουν ελλείψεις και δεν είναι άμεσα έτοιμο να δεχθεί την πρώτη ομάδα και τις ακαδημίες. Αμεσα δεν μπορούμε να μεταφερθούμε, αλλά μακροπρόθεσμα το όφελος θα είναι μεγάλο”).
Για την απομάκρυνση του Γιώργου Καραγκούνη είπε:
«Οι ποδοσφαιρικές αποφάσεις λαμβάνονται κάθε χρόνο από τα άτομα που έχουν την ευθύνη. Δεν μπορώ να σχολιάσω τα κριτήρια που άφησαν τον Γιώργο εκτός ομάδας. Δεν ήμουν μέλος της ομάδας. Όμως, ξέρω ότι ο Γιώργος πήγε στην Αγγλία, στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, το οποίο γνωρίζω προσωπικά, έπαιξε στο κόκκινο και τα κατάφερε. Και είναι σπουδαίο αυτό, γιατί κανένας μας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Δεν είναι κρυφό ότι είναι ανάγκη να γυρίσει ο Γιώργος στον Παναθηναϊκό. Καλά τα πλάνα, τα πρότζεκτ και οι θεωρίες, αλλά οι άνθρωποι εμπνέουν. Ο Γιώργος είναι Παναθηναϊκός μέχρι τα... νύχια. Θα γυρίσει για τον Παναθηναϊκό, για κανένα Νταμπίζα και για κανένα Αναστασίου».
Αναφορικά με την διαμόρφωση του ρόστερ, τόνισε:
“Η ομάδα έχει μπει σε μία διαδικασία ανασυγκρότησης με συγκεκριμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά. Έχουμε αποφασίσει σε συνεργασία με τη διοίκηση ποιον δρόμο θέλουμε να βαδίσουμε. Μέλος αυτού του πλάνου είναι ο Εμίρ. Έχει τα χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει. Κάθε επιλογή θα έχει τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλουμε. Προσπαθούμε να πετύχουμε την επανέναρξη, που είπε και ο Εμίρ. Δεν ξέρουμε πότε θα πετύχει, αλλά ξέρουμε τον τρόπο που θα τρέξει το πρότζεκτ. Είμαστε τυχεροί γιατί στην ακαδημία γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον κύριο Σαμαρά και το υπόλοιπο προσωπικό. Αυτό είναι σημαντικό για το αύριο του συλλόγου. Δεν θα ζητάμε από τους ποδοσφαιριστές να παίζουν άλλο τρόπο παιχνιδιού στην ακαδημία και στην πρώτη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε ο Παναθηναϊκός να έχει ένα πλάνο, ένα στυλ, μία νοοτροπία που θα του αρμόζει. Αυτά θα μείνουν στην ομάδα και όποιος προπονητής έρχεται, θα προσαρμόζεται, δεν θα αλλάζει η ομάδα κάθε δύο-τρία χρόνια. Θα το πετύχουμε με τη βοήθεια όλων. Το σημαντικό είναι αυτό».
Ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Σαραβάκο, “Θέλω να περάσω ένα μήνυμα κλείνοντας, όσον αφορά τον Δημήτρη Σαραβάκο. Ενοχλούμαι αφάνταστα όταν παρουσιάζεται σαν ασπίδα μου ή για να αποροφά τους κραδασμούς. Το πότε επιλέχθηκε ο Σαραβάκος για να ενταχθεί στο επιτελείο, θα το αποκαλύψει ο ίδιος. Ο Δημήτρης Σαραβάκος δεν λειτουργεί ως γλάστρα κανενός. Το έχει αποδείξει. Όταν ακούς Σαραβάκος, σκέφτεσαι τον Παναθηναϊκό. Έχει ενεργό ρόλο, συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Οι ρόλοι του καθενός είναι ξεκάθαροι. Ο Δημήτρης δεν θα αποφασίσει ποιος θα έρθει στο σύλλογο, αλλά η άποψη του έχει σημασία. Σε πρώτη φάση ίσως η οργάνωση μας φαίνεται λίγο σκόρπια, αλλά λόγω πίεσης χρόνου δεν μπορέσαμε να μοιράσουμε τις αρμοδιότητες. Σε κάθε περίπτωση, ο ποδοσφαιριστής ο οποίος θα έρθει, πρέπει να έχει τη σφραγίδα του τεχνικού διευθυντή και αυτός θα πάρει την ευθύνη που του αναλογεί”.
Αξίζει να σημειωθεί πως την παρουσίαση του Νίκου Νταμπίζα έκανε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε:
«Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τον νέο μας τεχνικό διευθυντή. Ο Νίκος Νταμπίζας υπήρξε ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, με διακρίσεις και επιτυχίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην πρώτη παρουσίαση δεν ήταν εδώ για επαγγελματικούς λόγους. Ο κύριος Αλαφούζος επέλεξε τον Νίκο Νταμπίζα για να αξιοποιήσει τις γνώσεις του στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Νίκο, σε καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια του Παναθηναϊκού».
Κατά την παρουσίαση του ο Εμίρ Μπαϊράμι τόνισε:
“Θέλω να επαναλάβω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Όλα τελείωσαν καλά. Είμαι χαρούμενος που ανήκω στον Παναθηναϊκό, μία μεγάλη ομάδα και ιδανική για να εξελιχθώ. Εγώ και ο Παναθηναϊκός είμαστε στο ίδιο σημείο, χρειαζόμαστε μία επανεκκίνηση. Δεν θα είναι εύκολο, πρέπει να δουλέψω σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου. Θα βάλω την ψυχή μου για να πετύχει αυτό το πλάνο. Ξέρω ότι εσείς οι δημοσιογράφοι κοιτάτε από την αρχή το αποτέλεσμα, όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο και εξαρτάται από τη σκληρή δουλειά».
http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=367847

Δεν υπάρχουν σχόλια: