Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Super League: Ποιες ομάδες θα συμμετέχουν με τμήμα Κ17;Αποφάσεις Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης

Super League: Ποιες ομάδες θα συμμετέχουν με τμήμα Κ17;
Πέμπτη 23 Μαίου 2013
Ολοκληρώθηκε τη Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 η διαδικασία αδειοδοτήσεων σε πρώτο βαθμό στο όργανο της ΕΠΟ. Από τις ΠΑΕ που πέρασαν από τον έλεγχο, ο Πανιώνιος ουσιαστικά δεν κατέθεσε φάκελο όπως κι ο Αρης. Πρόβλημα σε Πανθρακικό, αλλά και...
Παναθηναϊκό. Οχτώ ομάδες πέρασαν με άνεση 
Ωστόσο πρόβλημα υπάρχει και με τον Πανθρακικό για τον οποίο η εισήγηση του επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ ήταν αρνητική. Να σημειωθεί ότι από την ομάδα της Κομοτηνής εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να αδειοδοτηθούν διότι δεν έχουν οφειλές και οι αιτιάσεις για την αρνητική εισήγηση ήταν περισσότερο τυπικές και όχι ουσιαστικές.
Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα αδειοδότηση πήραν οι Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς. "Κόκκινο" φως από το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ σε Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Πανθρακικό, Πανιώνιο, ΟΦΗ και Αρη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ. Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.
Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών.
Η αντίδραση του Παναθηναϊκού
"Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι"
Στον Παναθηναϊκό είναι εκνευρισμένοι για την εξέλιξη αυτή και ζητούν να ανοιχθούν οι φάκελοι όλων των ομάδων για να διαπιστώσουν –όπως λένε - εάν όλες οι ΠΑΕ έχουν κριθεί με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Μάλιστα, στην ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα δικαίωμα που τους δίδεται από τους κανονισμούς ζητώντας από την ΕΠΟ να απαντήσει στο σχετικό αίτημα.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, πολλές ΠΑΕ που αντιμετώπισαν πρόβλημα με την αδειοδότησή τους στην συνέχεια κατάφεραν να αγωνιστούν κανονικά στην Super League. Για παράδειγμα ο ΟΦΗ.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι οχτώ ομάδες που αδειοδοτήθηκαν μπορούν πλέον απρόσκοπτα να ετοιμάζουν τις ομάδες Νέων τους, για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.
Σε ό,τι αφορά στα τμήματα Κ15, όπως έχουμε ήδη γράψει, αναμένεται η προκήρυξη καθώς και οι ηλικίες που θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες.
Όσον αφορά στις επιπτώσεις για τις ομάδες που δεν έλαβαν αδειοδότηση είναι γνωστές, δηλαδή θα έχουν δικαίωμα μεταγραφών μόλις τριών παικτών άνω των 24 ετών, να προχωρήσουν μόνο σε τέσσερις ανανεώσεις - επεκτάσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών Έλληνες ή ξένους, ενώ θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους παίκτες κάτω των 24 ετών, αλλά μόνο Έλληνες.
ΠΗΓΗ:acadimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: