Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σε υψηλούς τόνους συνεδρίασε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης Στο Δημοτικό Συμβούλιο το υπό κατάρτιση Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης


Πέμπτη 23 Μαίου 2013  Τοπικά
Την κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου και την υποβολή του στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση αποφάσισε κατά πλειοψηφία κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η..
οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης.
Εισηγούμενη το θέμα η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης κα Βασιλείου τόνισε πως για την κατάρτισή του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου λήφθηκαν υπόψη οικονομικά στοιχεία και κυρίως η ισοσκέλιση του προϋπολογισμού.
Μάλιστα, έκανε λόγο για περίπτωση αρνητικής απόκλισης της τάξης άνω του 10% ως προς τα έσοδα του προϋπολογισμού και ως προς τα έξοδά του. Σύμφωνα με την κα Βασιλείου οι μεγαλύτερες αποκλίσεις στον φετινό προϋπολογισμό θα παρουσιαστούν στα έσοδα από εισφορά σε χρήμα από χρήσεις γης της πολεοδομία και ως προς τα έξοδα στον κωδικό που αναφέρεται στις δαπάνες για επενδύσεις, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανέφικτο το ποσό αυτό.

Όπως συμπλήρωσε μέχρι τις 31/5 πρέπει η τεχνική υπηρεσία να παραδώσει στην οικονομική έκθεση σχετικά με τα συνεχιζόμενα έργα, την πορεία υλοποίησης των έργων αλλά και ακριβές χρονοδιάγραμμα από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με την ίδια, και μέχρι τις 30/6 θα πρέπει να γίνει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η έγκριση του νέου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ), η αποστολή του για έγκριση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και μια σειρά άλλων κινήσεων.

Για «προχειροδουλειά» έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο κ. Κυριακίδης όχι στην οικονομική υπηρεσία όπως εξήγησε, αλλά στο σύνολο της λειτουργίας του Δήμου. Το χρονοδιάγραμμα από εδώ και πέρα είναι πολύ σφιχτό και καλούμαστε σήμερα εμείς να ρίξουμε ένα σεντόνι από πάνω για να μην φαίνονται τα σκουπίδια από κάτω, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως δικαίως τόσο καιρό τόσο ο ίδιος όσο και όλη η αντιπολίτευση φώναζαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καρατζόγλου ζήτησε από τον κ. Κυριακίδη να μην μέμφεται τις υπηρεσίες του Δήμου σημειώνοντας πως η διοίκηση είναι πολύ δύσκολο πράγμα.
«Το θέμα δεν είναι τα εφτά βήματα που δεν έχει να κάνει η οικονομική υπηρεσία, αλλά για το ένα που δεν έκανε η τεχνική υπηρεσία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νατσιός.

Η κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των κ.κ. Κυριακίδη, Νατσιού και Μαλτζάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: