Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στις 3 Ιουνίου η λίστα με τις 2.000 απολύσεις - Από νοσοκομεία, δήμους και κεντρικές διοικήσεις υπουργείων η επιλογή των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων


Πέμπτη 23 Μαίου 2013 Ελλάδα
Στις 3 Ιουνίου και μια μέρα πριν την άφιξη της τρόικας για ακόμη μια φορά στη χώρα μας ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης θα πρέπει να έχει παραδώσει τη..
λίστα με τους προς κατάργηση φορείς του Δημοσίου από τους οποίους θα προκύψουν και οι 2.000 απολύσεις υπαλλήλων που απαιτεί ως το τέλος του καλοκαιριού η τρόικα.
Μέχρι στιγμής πλην κάποιων περιφερειακών φορέων που ουσιαστικά υπολειτουργούν έχουν εντοπιστεί μεγάλα εμπόδια στην κατάργηση μεγάλων οργανισμών που θα οδηγήσουν και μεγάλο αριθμό υπαλλήλων εκτός του Δημοσίου.

Έτσι πολλοί επαναφέρουν το ζήτημα των εταιρειών της Αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που αναφέρονται σε συγχώνευση απ' όπου θα προκύψει μεγάλος αριθμός πλεονάζοντος διοικητικού (κυρίως) προσωπικού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτοι προς απόλυση θα βρεθούν οι υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Πέραν όμως των 2.000 απολύσεων στις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρα για το καλοκαίρι είναι και οι 12.500 διαθεσιμότητες υπαλλήλων.

Επί της ουσίας ξεκινάει η ώρα της κρίσης για 200.000 υπαλλήλους που υπηρετούν σε 13 ΟΤΑ, νοσοκομεία, τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων αλλά και την εκπαίδευση.

Από τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.000 υπάλληλοι, ενώ οι υπόλοιποι 9.500 από φορείς του υπουργείου Εργασίας, την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση Αττικής αλλά και τους Δήμους: Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κώ αλλά και τις περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: